Φράγμα Μαρμαρά

“Δυστυχώς η διοίκηση Μέτιου και οι αντιπεριφερειάρχες που την στελεχώνουν βρίσκονται ένα βήμα πριν καταστρέψουν αμετάκλητα το έργο του φράγματος Μαρμαρά” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη “Περιφερειακή Σύνθεση”.

Ανακοίνωση εξέδωσε η αντιπεριφέρεια Καβάλας, ενημερώνοντας για την ξήλευση για ιδιωτική χρήση, της περιοχής ζώνης κατάκλυσης του χειμάρρου «Μαρμαρά»

Επερώτηση με θέμα: “επιτακτική ανάγκη η κατασκευή του φράγματος Ιάσμου. Ποιες πρέπει να είναι οι ενέργειες της περιφέρειας”, υπέβαλε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας.

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το πρακτικό που αφορά την διεξαγωγή του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης μελέτης του έργου που

Οι συγκεκριμένες εργασίες είχαν να γίνουν εδώ και δεκαετίες με αποτέλεσμα δέντρα και αυτοφυής βλάστηση να έχουν φυτρώσει μέσα στον ποταμό Μαρμαρά και να εμποδίζουν την ομαλή ροή των υδάτων. 

Με αυτά τα λόγια, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ, Κωστής Σιμιτσής, γράφει για το φράγμα Μαρμαρά, το μεγαλύτερο αγροτικό έργο στο νομό Καβάλας. 

 

Στις αρχές του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο του φράγματος του Μαρμαρά ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος το πρωί της Τετάρτης 4 Ιουλίου 2018.