Επιμελητήρια ΑΜΘ

Στην Ξάνθη συνεδρίασε τη Δευτέρα (20/11) το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιο Μωραΐτη, να αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του συμβουλίου, παίρνοντας τη θέση του Χριστόδουλου Τοψίδη που θα είναι πλέον νέος περιφερειάρχης. Ο Μάρκος Δέμπας από το Επιμελητήριο Καβάλας θα είναι ο Α’ αντιπρόεδρος.

Πρόταση προς την Περιφέρεια ΑΜΘ για οικονομική ενίσχυση των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων από τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. 

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς οι επιχειρηματίες που έχουν συνάψει συμβάσεις με φορείς του Δημοσίου βρίσκονται αντιμέτωπες με την ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και των τιμών σε βασικές πρώτες ύλες ενώ την ίδια ώρα οι δημόσιες συμβάσεις ορίζουν σταθερές τιμές πώλησης.

Με επιστολή του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜΘ προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με το πρόβλημα των επιχ

Ξεχωριστή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη αλλά με κοινό θέμα, πραγματοποίησαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων ΑΜ

Την άμεση ανάγκη να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Επιμελητηρίων τόσο για την εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ όσο και για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης των επιχειρήσεων της ΑΜΘ, τόνισαν οι έξι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου. 

Στη Συνεδρίαση της εταιρίας ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ που έγινε την 18/02/2021 τα Επιμελητήρια της Ανατολικής – Μακεδονίας Θράκης δεν συμμετείχαν και δεν θα συμμετάσχουν στο εξής σε καμία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς δεν έχουν ορίσει εκπροσώπους σε αυτό.

«Γιατί αργούν τα χρήματα της Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης του σχετικού προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ;» αυτή είναι η ερώτηση που απευθύνουν τα Επιμελητήρια της περιφέρειας ΑΜΘ προς τον περιφερειά

Συνάντηση στην Αθήνα είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας 18/01 οι έξι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Αντώνης Γραβάνης, Νίκος Αγγελίδης, Στέλιος Μωραΐτης, Μάρκος Δέμπας και Στέφανος Γεωργιάδης. 

 

"Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, από την πρώτη στιγμή που παραλάβαμε το πρόγραμμα «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» - (Μη επιστρεπτέας), τονίσαμε παραλήψεις και προτείναμε βελτιώσεις", αναφέραται σε σχετική ανακοίνωση.  

 

Την επίσπευση της εφαρμογής του συμψηφισμού του 12% με οφειλές επιχειρήσεων προς το δημόσιο, ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ κατόπιν διαβούλευσης συνυπογράφουν κείμενο διορθωτικών προτάσεων επί του Προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το Πρόγραμμα καταρτίστηκε χωρίς διαβούλευση με τα Επιμελητήρια, παρά το γεγονός ότι αυτά αποτελούν θεσμικούς φορείς – συμβούλους του κράτους σε θέματα επιχειρηματικότητας και ο ρόλος αυτός θα έπρεπε να είναι σεβαστός από όλους.

 

Μετά τις αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, αλλά και των ιδιοκτητών επιχειρήσεων στην Θάσο, «θέση μάχης» παίρνουν και τα επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τους όρους του προγράμματος της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που η Περιφέρεια ΑΜΘ αποφάσισε να δώσει στις επιχειρήσεις της περιοχής.

 

Tα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης χαιρετίζουν την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας σχετικά με τις πληρωμές του 4 & 12%, λόγω παραγραφής των οφειλών του ΟΑΕΔ προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης χαιρετίζουν την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, σχετικά με  τις πληρωμές του 4 & 12%, λόγω παραγραφής των οφειλών του ΟΑΕΔ προς τις ΜμΕ, όμως επισημαίνουν τις παραλείψεις και με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό της χώρας ζητούν διορθώσεις.

Επιστολή με θέμα την ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απέστειλαν προς τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο τα Επιμελητήρια της περιφέρειας. Με την επιστολή τους ζητούν να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν υποστεί τεράστιο πρόβλημα