Ελευθέρια 2024

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου έγινε η έπαρση της παλαιότερης ελληνικής σημαίας της Καβάλας, στο παλιό υδραγωγείο (Καμάρες), για τα 111 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό και βουλγαρικό ζυγό.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του κατεχόμενου Δήμου Λευκονοίκου, Πιερής Γυψιώτης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Καβάλας την Τρίτη 25 Ιουνίου, ενημερώθηκε για τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων 2024, που είναι αφιερωμένες στη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, και συζήτησε το ενδεχόμενο αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Οι εκδηλώσεις για τα “Ελευθέρια 2024” της Καβάλας, συνεχίστηκαν την Τετάρτη (29/05), με την παρουσίαση του χρονικού της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο από τον καθηγητή του ΔΠΘ και του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λυκούργο Μαγκαφά, στη Μεγάλη Λέσχη.

Με τη φωτογραφική έκθεση του βυζαντινολόγου, Χαράλαμπου Χοτζάκογλου στη Μεγάλη Λέσχης Καβάλας, άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας 27 Μαΐου η αυλαία των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024".

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουλίου 2024, παρουσίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαΐου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Καβάλας "Ο Ακρίτας", Αντώνης Μπερτζές.