εκλογές Επιμελητήριο Καβάλας

Στις 7:00 το απόγευμα της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου έκλεισαν οι κάλπες στο Επιμελητήριο της Καβάλας μετά τη μία ώρα παράταση που δόθηκε εξαιτίας της αυξημένης προσέλευσης αργά το απόγευμα της πρώτης ημέρας της εκλογικής διαδικασίας στην Καβάλα, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του φορέα.

Άνοιξαν στις 8:00 σήμερα 11 Δεκεμβρίου το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα οι κάλπες στο Επιμελητήριο Καβάλας, δεύτερη ημέρα των Επιμελητηριακών εκλογών. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και Τρίτη 12 Δεκεμβρίου με τις κάλπες να ανοίγουν και να κλείνουν την ίδια ώρα.

Στις 16:00 το μεσημέρι έκλεισαν οι κάλπες στο παράρτημα του Επιμελητηρίου Καβάλας στο Λιμένα Θάσου, πρώτη ημέρα των επιμελητηριακών εκλογών. Ψήφισαν 239 από τα περίπου 600 και πλέον οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Επιμελητηρίου στο νησί της Θάσου. Οι επικεφαλής και των τριών συνδυασμών και βρέθηκαν στο νησί της Θάσου για τις εκλογές αλλά και αρκετοί υποψήφιοι οι οποίοι παρακολούθησαν τη διαδικασία.

Η πολιτική που ακολουθήσαμε στις 40 μέρες της προεκλογικής περιόδου στο Επιμελητήριο είναι ενδεικτική του δυναμισμού με τον οποίο σκοπεύουμε να ασκήσουμε διοίκηση.

Λίγα 24ωρα πριν τη διενέργεια των εκλογών και στον απόηχο της διεξαγωγής των δύο τηλεμαχιών των τριών υποψηφίων προέδρων, καθίσταται για μια ακόμη φορά σαφές ότι ο συνδυασμός ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και την αποτελεσματικότητα της επόμενης μέρας στο Επιμελητήριο που όλοι θέλουμε.

Σε αυτές τις εκλογές δεν αντιπαρατίθενται επαγγελματίες της αγοράς με άλλους επαγγελματίες της αγοράς.

Στο ξενοδοχείο Γαλαξίας ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και τους 63 υποψήφιους. Με θετικό λόγο, ρεαλιστικές προτάσεις, δυναμικές θέσεις, ο συνδυασμός ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που βασίζεται σε τρεις άξονες:

Μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές του Επιμελητηρίου και οφείλουμε να εκφράζουμε έως το τέλος τη φωνή του μέσου επιχειρηματία στο νομό Καβάλας. Τονίζουμε εδώ και καιρό ότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν επιχειρηματία με το παράπονο «τι έκανε το Επιμελητήριο για τη δική μου επιχείρηση».

Ο επίδοξος «κληρονόμος του Επιμελητηρίου» μπορεί να συνεχίσει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Μπορεί επίσης να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στα μέλη του συνδυασμού του. Ας κρατήσει όμως για τον εαυτό του τα μαθήματα «ηθικής». 

Στα όσα αναφέρει ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ανανέωση Τώρα" και υποψήφιος πρόεδρος  στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας, Παύλος Ζησίμου (δείτε εδώ) σχετικά με υποψήφιο του συνδυασμού "Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2017" ο οποίος είναι σύζυγος μέλους της εκλογικής επιτροπής απαντούν οι υποψήφιοι του Μάρκου Δέμπα. 

Θα ήταν πολύ βολικό για τους επίδοξους «κληρονόμους του Επιμελητηρίου» να αποσιωπήσουμε –κι εμείς- τα «κακώς κείμενα», τις μεθοδεύσεις και τις «παραφωνίες» στις επικείμενες εκλογές. Επειδή το θράσος περισσεύει σε όλα τα επίπεδα, σε αρχηγούς και αρχηγόπουλα, προειδοποιούμε να σκέφτονται δύο φορές όσοι βιαστούν να «παπαγαλίσουν» ξανά το γνωστό «ποίημα» περί «λαϊκισμού».

Από την έναρξη, κιόλας, της προεκλογικής περιόδου στο Επιμελητήριο Καβάλας, είχαμε στηλιτεύσει τις μεθοδεύσεις που υπήρχαν ώστε να διεξαχθούν «εκλογές για λίγους».

Για ακόμη μια χρονιά γινόμαστε μάρτυρες μιας σοβαρής στρέβλωσης στην τοπική μας οικονομία αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν και φέτος στην ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τη Θάσο με την πρωτεύουσα του νομού. Μπροστά σε αυτό το «μπαλάκι ευθυνών» ανάμεσα σε –μη αποκεντρωμένες δυστυχώς- υπηρεσίες, θα περίμενε κανείς από το Επιμελητήριο Καβάλας να παρέμβει.

«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό». Η παραπάνω φράση που αποδίδεται στον Αβραάμ Λίνκολν περιγράφει εύστοχα το κλίμα ενόψει των εκλογών στο Επιμελητήριο Καβάλας.