διατροφή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, εξετάζει όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε από διατροφική σκοπιά για να προστατευτούμε.

Σημαντικές αλλαγές στη διατροφή των Ελλήνων την τελευταία δεκαετία όσον αφορά τις δαπάνες και την κατανάλωση καταδεικνύει έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Την πρώτη θέση μεταξύ όλων των διατροφικών μοντέλων παγκοσμίως -και μάλιστα για έκτη συνεχή χρονιά- κατέκτησε η Μεσογειακή Διατροφή, στην αξιολόγηση της «US News & World Report», ενός φημισμένου αμερικανικού οργανισμού που κάθε χρόνο αξιολογεί, εκτιμά και κατατάσσει τις υπάρχουσες δίαιτες ανάλογα με τα οφέλη τους για την υγεία.

Νιώθετε κι εσείς αδύναμοι απέναντί της; Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, μας απλώνει μια χείρα βοηθείας με τις κατάλληλες συμβουλές… απεξάρτησης από τη ζάχαρη.