Ασθενοφόρα

Μετακίνηση πληρωμάτων ασθενοφόρων θα γίνει στην παραλία Οφρυνίου και τον Δήμο Παγγαίου, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Για ένα ακόμη καλοκαίρι η Θάσος θα έχει μόνο ένα ασθενοφόρο, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού την τουριστική περίοδο, με τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας να αναφέρει σε ανακοίνωση του πως “η Θάσος παραμένει εδώ 5 χρόνια στην ίδια θλιβερή κατάσταση, με την κυβέρνηση της ΝΔ να διαλύει τις υποδομές που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”.

«Αθωράκιστη» απέναντι σε επείγοντα περιστατικά παραμένει ενόψει της τουριστικής σεζόν η Θάσος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Πλοιαρίδη στο thesstoday.gr.

Παραδόθηκαν την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 10 νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που ήρθαν να προστεθούν στα 7 που ήδη παραδόθηκαν εντός του 2023. 

Την τελευταία του πνοή άφησε 61χρονος από την Ελευθερούπολη Καβάλας, μετά από ανακοπή καρδιάς, περιμένοντας το ασθενοφόρο. 

Ο Δημήτρης Λυμπεράκης καταγγέλει ένα περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης (29/11) στην Ελευθερούπολη.

Την στελέχωση πληρωμάτων στα ασθενοφόρα με επαγγελματίες οδηγούς και διασώστες ζητούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

“Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Πρόκειται για το αποτέλεσμα εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ στην Υγεία.  Είναι ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος να πεθαίνουν άνθρωποι στις καρότσες αυτοκινήτων επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα να τους μεταφέρουν έγκαιρα σε ένα νοσοκομείο”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σε ανακοίνωση του για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ.

Δημοσιεύθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με στελέχη της πυροσβεστικής και των ενόπλων δυνάμεων ως οδηγών ασθενοφόρων.

Η αύξηση των τροχαίων, όπως κάθε χρόνο του καλοκαιρινούς μήνες και η ανάγκη για επιπλέον προσωπικό μετατρέπουν το έργο των διασωστών σε έναν αγώνα δρόμου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου Νέστου, η συνεργασία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Διοίκηση

Με 20 νέα ασθενοφόρα και 6 κινητές μονάδες επείγουσας φροντίδας  ενισχύεται ο στόλος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης

Με 26 ασθενοφόρα ενισχύεται η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.  

 

Το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας έχει θέμα:

 

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εθελοντικές μετακινήσεις διασωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων προς τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές της χώρας λόγω αυξημένων αναγκών εκδίδει αυτό το διάστημα το ΕΚΑΒ. 

Νέα ημερομηνία παράδοσης των 14 ασθενοφόρων που αναμένονται στην Αν. Μακεδονία και Θράκη έδωσε η διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Στον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας. Χρήστο Κοπατσάρη παραδόθηκαν την περασμένη Τετάρτη από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών  οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφοράς των 21 νέων ασθενοφόρων που θα καλύψουν τις υγειονομικές μονάδες της περιφέρειας ΑΜΘ

Νέα επίθεση στον περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη εξαπολύει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αυτή τη φορά με αιχμή την παραλαβή των νέων ασθενοφόρων για τις ανάγκες των μονάδων υγείας...

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής 27 Μαρτίου η παράδοση των 21 καινούργιων ασθενοφόρων οχημάτων, μάρκας MERCEDES-BENZ, η αγορά των οποίων χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, που θα καλύψουν τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας εποπτείας της 4ης Δ.Υ.Πε. Μακεδονίας Θράκης...

Εικοσιένα ασθενοφόρα αναμένονται τις επόμενες ημέρες στο Νοσοκομείο Καβάλας στο πλαίσιο μιας μεγάλης προμήθειας που άργησε πολλά χρόνια. Στην ανακοίνωσή του, το Νοσοκομείο δεν διευκρινίζει για που προορίζονται όλα αυτά τα οχήματα...