Στον απόηχο της συνάντησης των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Καβάλας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι σχολικές καθαρίστριες παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου στην αίθουσα "Νικόλαος Μάρτης" .

 

"ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"

 

"Η στάση μας είναι αποχή από την καθαριότητα στα σχολεία κατά την εκλογική περίοδο, σταματάμε την Πέμπτη 24 Μαΐου και ξεκινάμε και πάλι την Τρίτη 30 Μαΐου" ανέφερε μεταξύ άλλων η Φωφώ Στρουμπούλη πρόεδρος των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Καβάλας. Πρόκειται για μια πανελλαδική απόφαση που απαντά στις εκλογικές αποζημιώσεις που δυστυχώς δεν περιλαμβάνουν τον κλάδο των καθαριστριών. Στην συνάντηση βρέθηκε και η πρόεδρος των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων Μαριάννα Δρόσου Κακαγιάννη προκειμένου να μεταβιβάσει στους γονείς και στις διοικήσεις των σχολικών μονάδων ότι οι ίδιες(καθαρίστριες) δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση στην οποία θα παραδοθούν οι αίθουσες διδασκαλίας στους μαθητές μετά το πέρας των εκλογών.

 

 

"ΠΗΓΑΜΕ ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ & ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ"

 

Όλα δείχνουν πως οι σχολικές καθαρίστριες βγήκαν κερδισμένες από την συνάντηση με των πρωθυπουργό, καθώς κατοχύρωσαν πολλά από τα εργασιακά τους δικαιώματα, στο κομμάτι των συμβάσεων και των πληρωμών, ενώ στην πυραμίδα των διεκδικήσεων βρέθηκε η κατοχύρωση του θεσμού των βαρέων & ανθυγιεινών.