Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την επιτυχία των μαθητών της Καβάλας στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft:

«Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των συνδημοτών μου θα ήθελα να συγχαρώ από βάθους καρδιάς τον Καβαλιώτη μαθητή της γ΄ τάξης του 6ου γυμνασίου Καβάλας Χρήστο Κιοφτετζή που κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία Excel στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist που διεξήχθη πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα και είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα  στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο

 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους υπόλοιπους τέσσερεις μαθητές της Καβάλας που συμμετείχαν στον παραπάνω πανελλήνιο διαγωνισμό και διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους. Συγχαρητήρια: στον Ιωάννη Χρόνη από το 2ο λύκειο που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Word, στη Χριστοδούλη Τοραμανίδου από το 3ο λύκειο που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία PowerPoint, στην Ευθυμία Μελίδου από το 5ο λύκειο που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία PowerPoint και στην Ευθυμία Κούντουρα από το 6ο λύκειο που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Εxcel. Συγχαρητήρια, αξίζουν όμως και στον καθηγητή πληροφορικής τον κ. Παναγιώτη Ασλανίδη που στήριξε την προσπάθεια των παιδιών.

 

Ο Δήμος Καβάλας θα βρίσκεται στο πλευρό του 14χρονου Χρήστου Κιοφτετζή και θα στηρίξει για μια ακόμη χρονιά την προσπάθεια που κάνει, ανεβάζοντας την Καβάλα και την Ελλάδα στα ψηλότερα βάθρα του παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft.

 

Η φετινή νίκη του Χρήστου Κιοφτετζή έρχεται μετά την περσινή μεγάλη νίκη της 16χρονης Καβαλιώτισσας Έφης Ζιώτα στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist που διεξήχθη στο Ορλάντο των ΗΠΑ όπου κατέλαβε τη 10η θέση παγκοσμίως και την 3η θέση στην Ευρώπη.

 

Σήμερα, όλοι οι Καβαλιώτες μπορούμε να χαιρόμαστε και να περηφανευόμαστε γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία του Χρήστου και των υπολοίπων παιδιών που φανερώνει το υψηλό επίπεδο των γνώσεων που κατέχουν γεμίζοντας μας όλους με ελπίδα ότι οι νέοι άνθρωποι, τα παιδιά μας,  θ’ ανεβάσουν την πατρίδα μας ένα βήμα ψηλότερα.

 

Καλή επιτυχία στον Χρήστο Κιοφτετζή που μαζί με τα άλλα δυο παιδιά από την Σπάρτη και την Αθήνα θα συγκροτήσουν την Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist, τον Ιούλιο στη Νέα Υόρκη».

 

(δελτίο Τύπου)