Διαδοχικές συναντήσεις με τους γεωργούς – παραγωγούς της λαϊκής αγοράς καθώς και με το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Αμυγδαλεώνα είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» Βαγγέλης Παππάς.

 

Συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού, ο κ. Παππάς μετέβη στις Κρηνίδες όπου και είχε συνάντηση με τους γεωργούς - παραγωγούς της λαϊκής αγοράς Καβάλας. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα των παραγωγών σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία της Λαϊκής αγοράς. Οι παραγωγοί ενημέρωσαν τον υποψήφιο δήμαρχο για τις προτάσεις και τα αιτήματά τους τόσο για την προστασία των παραγωγών όσο και των καταναλωτών.

 

Όπως τόνισε ο Βαγγέλης Παππάς, η αναβάθμιση της λαϊκής είναι μέσα στις προτεραιότητες του συνδυασμού με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Αναφερθείς και στη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο με παραγωγούς και εμπόρους στη λαϊκή είπε πως το σχέδιο της ΚΑΠ προβλέπει σύγχρονες προδιαγραφές που να απαντούν στις ανάγκες, με την λαϊκή να γίνεται πλέον δελεαστική στους καταναλωτές.

 

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Παππάς και υποψήφιοι του συνδυασμού συναντήθηκαν με το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Αμυγδαλεώνα και με κατοίκους της περιοχής. Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για υποβάθμιση του Σταυρού και του Αμυγδαλεώνα από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Αναφέρθηκαν στις ανύπαρκτες ασφαλτοστρώσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, στις κακοτεχνίες στα πεζοδρόμια που έγιναν «άρπα-κόλλα» όπως είπαν χαρακτηριστικά, στην έλλειψη καθαριότητας στους δρόμους και στην προβληματική αποκομιδή των απορριμμάτων.

 

Μίλησαν και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα από την περιστασιακή λειτουργία του κοινοτικού καταστήματος στον Αμυγδαλεώνα. Μετά την απομάκρυνση του δημοτικού υπαλλήλου, οι πολίτες της περιοχής, κυρίως οι ηλικιωμένοι, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δημοτικές υπηρεσίες.

 

Ο Βαγγέλης Παππάς αφού άκουσε όλους τους προβληματισμούς και τα αιτήματα που του έθεσαν υπόψιν οι κάτοικοι του Σταυρού τόνισε για ακόμα μια φορά πως ο Δήμος Καβάλας δε σταματά στον Άγιο Σίλα. «Δυστυχώς, η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου ξέχασε όσους ζουν μετά τον Άγιο Σίλλα» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως στο πρόγραμμα της ΚΑΠ, προβλέπεται ενίσχυση των υπηρεσιών αλλά και αναπλάσεις σε όλα τα χωριά εκτός του αστικού ιστού, καθώς οι δημότες του πρώην Δήμου Φιλίππων δεν πρέπει να αισθάνονται αποκομμένοι από τον ενοποιημένο πλέον Δήμο Καβάλας.

 
 
(δελτίο Τύπου)