Δείτε το βίντεο της τοποθέτησης στο σύνδεσμο: 

 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ιχνηλατώντας την πολιτική κατάσταση από το 2010 μέχρι σήμερα στέκομαι σε τρεις όρους: «μόνιμοι ιδιοκτήτες», «βραχυχρόνιες μισθώσεις» και «ενοικιοστάσιο». Η συμπεριφορά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όλο αυτό το διάστημα έδειξε μία εμμονική αντίληψη και μία αντιδημοκρατική πρακτική τούς διακατείχε: αυτή περί των μόνιμων ιδιοκτητών.
 
Τον Γενάρη του 2015 αναλαμβάνουμε την Διακυβέρνηση και οι μόνιμοι ιδιοκτήτες κατά την προσφιλή τακτική μας αντιμετωπίζουν ως χρήστες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δεν το είπαμε εμείς. Το είπαν οι ίδιοι με τη λογική της «αριστερής παρένθεσης», καθώς τόσο βραχύβια εκτιμούσαν την παραμονή μας στην κυβέρνηση. Και φτάνουμε στον Μάιο του 2019. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα απειλείται με ενοικιοστάσιο, ενοικιοστάσιο που δεν οφείλεται σε ενέργειες αυθαίρετων καταληψιών, αλλά στην παραμονή μας που γίνεται με τη συναίνεση της κοινωνίας, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει την κοινωνία και παράλληλα στηρίζεται από αυτήν. Αυτή είναι εν ολίγοις η διαδρομή των τεσσάρων χρόνων που διανύσαμε. 
Και μπαίνει το ερώτημα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας: «Πώς γίνεται αυτοί οι παρείσακτοι στο πολιτικό σύστημα να αντέχουν σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις παρά τις όποιες στρατηγικές και τακτικές ακολουθήσαμε και πώς γίνεται η κοινωνία παρά το γεγονός ότι πιέστηκε από μέτρα που χρειάστηκε να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη να ακουμπά σε αυτούς»;
 
 Η απάντηση βρίσκεται στο ότι ευτυχώς δεν είμαστε ίδιοι. Ευτυχώς η κοινωνία έχει και κρίση, βεβαίως έχει και μνήμη και το κυριότερο απ’ όλα: έχει το στοιχείο της κοινωνικής αυτοσυντήρησης. Αντιλαμβάνεται ότι η διαδρομή αυτή –η επώδυνη για την κοινωνία- έφτασε σε ένα ξέφωτο, σε μία διέξοδο.
 
Και ποια είναι η διέξοδος; Είναι η 21η Αυγούστου του 2018, γιατί από εκείνη τη στιγμή ξεδιπλώνεται ένα πρόγραμμα μελετημένο και κυρίως κοινωνικά στοχευμένο, ώστε αυτή να αντιλαμβάνεται ότι κάθε ξημέρωμα καινούργιας ημέρας είναι καλύτερο από την προηγούμενη.
 
Στη λογική αυτή έχουμε τα μέτρα που έχουν παρθεί όλο το τελευταίο διάστημα. Η αιτίαση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι τα μέτρα αυτά είναι προεκλογικά. Μα, με δεδομένο ότι από την αρχή μιλούσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση μέρα παρά μέρα για εκλογές, δεν θα έπρεπε να θεσπιστεί κανένα μέτρο γιατί, όλος ο προηγούμενος χρόνος ήταν κατ’ αυτούς χρόνος προεκλογικός. 
 
Είναι, λέει, «επίδομα», είναι «ψίχουλα», «δεν είναι δέκατη τρίτη σύνταξη». Δεν ξέρω τι είναι. Εκείνο που ξέρω είναι ότι 500 ευρώ θα μπαίνουν κάθε χρόνο στις τσέπες ανθρώπων που έχουν δεινοπαθήσει. Αυτό εσείς σκεφτείτε πώς θα το ονομάσετε και πώς θα το παρουσιάσετε στην κοινωνία. Εμείς λέμε ότι αυτό είχαμε δυνατότητα να κάνουμε στη δεδομένη συγκυρία και αυτό κάναμε, με τη θεσμοθέτηση ενός μόνιμου ανακουφιστικού μέτρου.
 
Εκείνο που δεν μπορέσατε να καταλάβετε κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή η κυβίστηση, όπως λέτε, που κάναμε. Αναφέρομαι στο δημοψήφισμα. Σας πονάει ιδιαίτερα, γιατί δεν θελήσαμε σε εκείνο το κρίσιμο διάστημα να πάρουμε τον λαό και να τον σύρουμε στον χορό του Ζαλόγγου. Γιατί πήραμε στις πλάτες μας όλο αυτό το κοινωνικό και πολιτικό φορτίο και βήμα-βήμα, με απόλυτη συναίσθηση της ιστορικής και της κοινωνικής ευθύνης μπορέσαμε και βρήκαμε διάδρομο για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα και να δίνουμε στην κοινωνία στοιχεία οικονομικά, στοιχεία κοινωνικά που όλα αυτά τα χρόνια τα είχε αποστερήσει το παλιό πολιτικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ.
 
Γιατί επιτέλους κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα μνημόνια δεν ήρθαν εξ ουρανού. Τα μνημόνια ήρθαν εξαιτίας μιας ληστρικής, εγκληματικής πολιτικής συμπεριφοράς σας και ήρθαμε εμείς να δώσουμε λύση και λύτρωση στον λαό.
Θα έλεγα ότι δεν μπορεί να είναι μικρού κοινωνικού διαμετρήματος το ανακουφιστικό μέτρο που έχει τον χαρακτήρα της σεισάχθειας, της ρύθμισης δηλαδή των χρεών στα ταμεία, στην Εφορία, στους ΟΤΑ. Στον κοινωνικό Καιάδα όλα αυτά τα χρόνια είχε ριχθεί ο μισός πληθυσμός της χώρας μας. Ήταν οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που έκλειναν τα μαγαζιά τους, που βρέθηκαν στην απόλυτη απόγνωση, καθώς αποστερούνταν από τη δυνατότητα συνταξιοδότησης. Και ερχόμαστε εμείς σήμερα να δώσουμε λύση σε αυτήν την κοινωνική βαρβαρότητα που όχι μόνο δεν τολμήσατε να θεραπεύσετε, αλλά ούτε καν να διανοηθείτε, γιατί το πεδίο της δικής σας πολιτικής σκέψης βρίσκεται αλλού, σε έναν άλλο αστερισμό, σ’ αυτόν της υπερπροστασίας των λίγων. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η κοινωνία των πολλών. Η 26η του Μάη θα είναι ημέρα που ο λαός με την ετυμηγορία του θα αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια. Σας ευχαριστώ.