Η περικοπή της χρηματοδότησης κατά 50% στα νοσοκομεία για τον τρέχοντα μήνα αλλά και τα συσσωρευμένα προβλήματα στον ευρύτερο τομέα της υγείας, έχουν προκαλέσει μια κατάσταση «ασφυξίας» στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Την κατάσταση κάπως έχουν σώσει τα αποθεματικά του νοσοκομείου, αλλιώς θα ήταν πολύ χειρότερη. Τα χρήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο, επαρκούν μόλις μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα.

Τα προβλήματα είναι τεράστια στα Κέντρα Υγείας, όπου οι παθογένειες των προηγούμενων ετών έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα. Κυριότερο πρόβλημα είναι οι ελλείψεις γιατρών και το προβληματικό σύστημα των εφημεριών αλλά και οι πολλές, σχεδόν μόνιμες, ελλείψεις σε υλικά.

Η σοβαρότητα των προβλημάτων που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας Πρίνου, Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης θα τεθούν στο επίκεντρο σύσκεψης φορέων που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Η σύσκεψη αυτή θα γίνει στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καβάλας παρουσία των τοπικών φορέων που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας. Εκτός από εκπροσώπους συνδικαλιστικών και επιστημονικών σωματείων, παρόντες θα είναι και εκπρόσωποι των τριών κέντρων υγείας από όλους τους περιφερειακούς Δήμους του νομού Καβάλας.

Πληροφορίες θέλουν στη σύσκεψη αυτή να είναι και εκπρόσωποι της νέας διοίκησης της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).