Το πρωί του Σαββάτου 4 Μαΐου κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Καβάλας το συνδυασμό του ο υποψήφιος δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης.  Σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρονται τα εξής:

 

«Δυνατά στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές προχωρά ο συνδυασμός του υποψηφίου δημάρχου Λευτέρη Κυριακίδη “Σύμπραξη Πολιτών”.

Το ψηφοδέλτιο της παράταξης σύμφωνα με πληροφορίες είναι το πρώτο που έκλεισε για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 26 Μάϊου 2019 κάνοντας φανερή την διαφορά στήριξης στο πρόσωπο του έναντι στις τρεις παρατάξεις (ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ- ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ-ΧΡΥΣΑΦΗΣ) αλλά́ και στον Νομό́ Καβάλας ενώ́ περιλαμβάνει ονόματα πρώτης γραμμής, τα οποία διακρίνονται εδώ́ και χρόνια στην τοπική́ κοινωνία του νησιού́. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Λευτέρης Κυριακίδης αξιοποίησε στο μέγιστο και με τον καλύτερο τρόπο τις επιλογές του, καταρτίζοντας ένα από́ τα δυναμικότερα ψηφοδέλτια σε σύνολο 112 υποψηφίων με ζητούμενο την ανανέωση, την εμπειρία, τις γνώσεις και τον οραματικό́ σχεδιασμό για το νησί της Θάσου».