Συνελήφθησαν την 27 και 30-4-2019, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 28, 27, 27, 24 και 17 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες. 

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 27-4-2019 το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας,συνέλαβαν τους δύο 27χρονους, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει στο εσωτερικό του ρυμουλκούμενου. 

 

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπηςπραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 28χρονο και συνοδηγό τον 17χρονο, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων. 

 

Τελικά πλησίον του κόμβου Ιάσμου το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 28χρονου οδηγού - διακινητή περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.  

 

Στη τρίτη περίπτωση, την 30-4-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης,πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, όπου επέβαινε ως συνοδηγός ο 24χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, κατευθύνθηκε προς την πόλη της Κομοτηνής και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.  

 

Ακολούθως ο οδηγός μαζί με τον 24χρονο συνοδηγό εγκατέλειψαν το όχημα εν κινήσει, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε παρακείμενα σταθμευμένα οχήματα και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δύο δράστες τράπηκαν πεζή σε φυγή. 

 

Άμεσα οι αστυνομικοί με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεωνκατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 24χρονο συνοδηγό, ενώ ο συνεργός (οδηγός) του διέφυγε και αναζητείται. 

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου). 

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.