Τις πρόσφατες δηλώσεις της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα σε ραδιοφωνική πρωινή εκπομπή αποδοκιμάζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής  Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: 

 

Η Δήμαρχος Καβάλας  κα. Δήμητρα Τσανάκα σε πρόσφατη συνέντευξή της σε τοπική πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε μεταξύ άλλων πως κατά την διάρκεια της θητείας της δίνοντας δουλειά σε αρκετές γυναίκες, τις γλίτωσε από την εκπόρνευση.

 

Είναι πραγματικά αδιανόητο να θεωρεί κάποιος πως η θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία, έπειτα από ιστορικούς αγώνες και κατακτήσεις των γυναικών για ίσα δικαιώματα και εξάλειψη των ανισοτήτων, είναι είτε στη δουλειά είτε  στην εκπόρνευση.

 

Είναι εξαιρετικά ντροπιαστικό και εξοργιστικό η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Καβάλας να εκφράζει τέτοιες αναχρονιστικές και ακραίες απόψεις και αντιλήψεις. Αποτελεί ύψιστη ύβρη για όσους και όσες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται τόσο για την τιμή και την αξιοπρέπεια τους όσο και για τον καθημερινό τους βιοπορισμό.

 

Οι πολίτες της Καβάλας και ειδικά οι γυναίκες της Καβάλας  δεν έχουν ανάγκη από μια Δήμαρχο που προσβάλλει τις αξίες και την υπόληψή τους.

 

Η υποχρέωση της κας. Τσανάκα να ζητήσει «συγγνώμη»είναι αυτονόητη.

 

Η εναντίωσή μας ως κοινωνία σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές είναι αναγκαία.

 

Κίνημα Αλλαγής  

Ν.Ε. Καβάλας