Η παράταξή μας έχει πάνω από όλα την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου. Κι αυτή θέλουμε να είναι η κουλτούρα και στον πολιτικό κόσμο. Οι τελευταίες δημόσιεςδηλώσεις της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα μάς έχουν αφήσει όλους άναυδους.

 

Πρώτα την ακούσαμε να λέει σε δημοτικούς συμβούλους που δεν συμφωνούν πολιτικά μαζί της ότι «δεν φοράνε παντελόνια». Το χυδαίο λεξιλόγιο και ησεξιστική συμπεριφορά της όμως δεν έμεινε μόνο μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Με έκπληξη την ακούσαμε να απευθύνεται στους πολίτες, από το ραδιόφωνο της Πρωινής, και να λέει ότι έδωσε δουλειά σε άνεργες γυναίκες κι αυτές δεν κατέληξαν στην πορνεία.

 

Στην ίδια συνέντευξη παραδέχθηκε ότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί «το τέρας» της καθημερινότητας και ότι απέτυχε στις διεκδικήσεις της επειδή δεν είχε μπάρμπα σε υπουργείο.

 

Πληροφορούμε την κουρασμένη και αποτυχημένη δήμαρχο, ότι οι γυναίκες της Καβάλας, έχουν αξιοπρέπεια. Άνεργη γυναίκα δεν σημαίνει εν δυνάμει πόρνη, κ. Τσανάκα. Απαιτούμε να ανακαλέσει άμεσα αυτή την προσβολή και να ζητήσει δημοσίως συγνώμη. Συνιστούμε δε στους συνεργάτες της να κρατήσουν αποστάσεις από αυτή τη ντροπή.

 

Η θλιβερή εικόνα τής δημάρχου να «πουλάει φθηνή εκδούλευση», δεν μειώνει μόνο την ίδια που το ξεστόμισε, προσβάλλει και το θεσμό του δημάρχου. Ο Δήμος δεν μπορεί να πέφτει σε τόσο χαμηλό επίπεδο.

 

Η Καβάλα χρειάζεται σοβαρό δήμαρχο.

 

Η πολιτική πρόταση της ΚΑΠ προβλέπει τη λειτουργία του Γραφείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Απασχόλησης. Δεν υποσχόμαστε απλώς δουλειά. Εγγυώμαστε τον σεβασμό της αξιοπρέπειας του κάθε δημότη. Το Γραφείο αυτό θα διαχειρίζεται διαπαραταξιακή επιτροπή και σε αυτό θα ενσωματωθούν όλες οι κοινωνικές πολιτικές, είτε πρόκειται για τρόφιμα, είτε για οικονομική στήριξη, είτε για εργασία.

 

Από εκεί θα εξασφαλίζεται ότι κανένας δημότης με ανάγκη δεν θα χάνει τα δικαιώματά του επειδή δεν είχε επαρκή πληροφόρηση ή επειδή δεν είχε «άνθρωπο μέσα». Ο Δήμος μας ήταν ανέκαθεν ένας μεγάλος εργοδότης στην πόλη. Οφείλει να στηρίξει όλα τα παιδιά του. Όχι μόνο «ημετέρους» ή «καλά πληροφορημένους».

 

Η πρότασή μας, είναι την επόμενη μέρα να συνεργαστούμε όλες οι παρατάξεις για να μπορέσει ο Δήμος, στο ποσοστό που του αναλογεί, να ανακουφίσει τα προβλήματα της ανεργίας. Αλλά με έναν απαράβατο όρο: τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια.