Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών και Αστυνομικού Σταθμού Ξυλαγανής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, κλοπή 115 κυψελών μαζί με τον πληθυσμό μελισσών, η οποία διαπράχθηκε το χρονικό διάστημα 6/21-3-2019, στο νομό Ροδόπης. 

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 39χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ζωοκλοπής.  

 

Ειδικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι ο 39χρονος, το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσε από αγροτική περιοχή της Πελαγίας Ροδόπης, 115 κυψέλες μαζί με τον πληθυσμό μελισσών. 

 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, βρέθηκαν σε δασική περιοχή της Ροδόπης 100 από τις αφαιρεθείσες κυψέλες χωρίς τον πληθυσμό μελισσών, ενώ σε δασική περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης, βρέθηκαν 91 κυψέλες, στο εσωτερικό των οποίων ο δράστης είχε τοποθετήσει τα πλαίσια με τους πληθυσμούς μελισσών από τις κυψέλες που είχε αφαιρέσει.  

 

Οι παραπάνω κυψέλες και τα πλαίσια με τους πληθυσμούς μελισσών  αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.  

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Καλλίστης Ροδόπης.