Συνάντηση ενημέρωσης με τον Διευθυντή της Ιχθυόσκαλας Καβάλας κ. Χ. Μαντά, εκπροσωπώντας τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση» του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Καραγιώργη,  πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Τσακίρης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της 3ης μεγαλύτερης Ιχθυόσκαλας της χώρας, όπως η αναμενόμενη -εδώ και χρόνια- ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισής της, που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας. Ένα έργο που, όπως φαίνεται, πλησιάζει πλέον προς την οριστική του ολοκλήρωση.

Ο κ. Μαντάς ενημέρωσε επιπροσθέτως τον κ. Τσακίρη πως το 2018 αλιεύθηκαν πάνω από 11.600 τόνοι αλιευμάτων που αντιστοιχούν σε πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που την καθιστά έναν από τους βασικότερους και σημαντικότερους οικονομικούς πνεύμονες της περιοχής.

Ο κ. Τσακίρης μετέφερε στον κ. Μαντά το αμέριστο και διαρκές ενδιαφέρον του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Καραγιώργη για την Ιχθυόσκαλα, καθώς επίσης και για το γεγονός πως στις προτάσεις του συνδυασμού «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση», περιλαμβάνεται η πρωτοβουλία για την αναζήτηση του πιο πρόσφορου και νομικά εφικτού τρόπου, ώστε η διαχείριση της Ιχθυόσκαλας Καβάλας να περάσει στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

(δελτίο τύπου)