Κλιμάκιο του Μηχανικού του στρατού, με επικεφαλής τον Διευθυντή της ΜΟΜΚΑ του ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχο Μιχαήλ Κλούβα, που συνοδευόταν από το επιτελείο του, πολιτικούς μηχανικούς και άλλους τεχνικούς, επισκέφτηκε τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στο γραφείο της, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη εργασίας, για το ζήτημα της εγκατάστασης γέφυρας τύπου Belley στο τμήμα της πεσμένης γέφυρας στην οδό Αμ. Ερ. Σταυρού, μπροστά στο παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας.

 

Όπως είναι γνωστό, η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, με επιστολή της προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζήτησε να εγκατασταθεί τέτοιου τύπου γέφυρα στο σημείο αυτό, προκειμένου να διευκολύνεται η κυκλοφορία, μέχρι να κατασκευαστεί το έργο οριστικής αποκατάστασης της πεσμένης γέφυρας. Κατ’ εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, προσήλθε το πιο πάνω κλιμάκιο και πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στην πεσμένη γέφυρα, συνοδευόμενο από την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη, και μηχανικούς της Υπηρεσίας του Δήμου.

 

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο γραφείο της Δημάρχου, με την παρουσία της, ο Ταξίαρχος και οι μηχανικοί του στρατού, δήλωσαν ότι είναι εφικτή η εγκατάσταση της γέφυρας τύπου Belley, εφ’ όσον θα πληρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις, όπως η ύπαρξη μελέτης για τη στατική επάρκεια των μερών της γέφυρας που απέμειναν. Κατά τη συζήτηση, δήλωσαν ότι ο στρατός δεν μπορεί να αποφανθεί σχετικά με τη στατική επάρκεια, ενώ και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, δήλωσε πως δεν έχει τη δυνατότητα και αρμοδιότητα, να πραγματοποιήσει τέτοια μελέτη.

 

Στη σύσκεψη όπου παρέστη και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, επικράτησε πνεύμα συνεργασίας και ήταν εμφανείς οι προθέσεις του Διευθυντή της ΜΟΜΚΑ και του υπόλοιπου κλιμακίου, να κάνουν ό,τι μπορούν για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Υποσχέθηκε ο Ταξίαρχος, ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα υπάρξει αλληλογραφία, και θα στείλει εγγράφως τις απαντήσεις του.

 

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν και πολλά άλλα τεχνικά ζητήματα.

 

 

 

(δελτίο τύπου)