Αιχμές άφησε ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ Μπάμπη Δράκο ότι βοηθάει παρασκηνιακά στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του «αντάρτη» της ΝΔ υποψήφιου περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη ενώ στο προσκήνιο στηρίζει την υποψηφιότητα Μέτιου. Οι δηλώσεις έγιναν το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου στο ραδιόφωνο της Πρωινής. 

 

Ο κ. Λαζαρίδης μίλησε και για την υποψηφιότητα της γραμματέως της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ Στέλλας Παπαδοπούλου με το ψηφοδέλτιο Τοψίδη αν και ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει το χρίσμα στο υποψήφιο περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης η κ. Παπαδοπούλου θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί καθώς η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Τοψίδη έρχεται σε αντίθεση με την κομματική πειθαρχία καθώς η ίδια είναι ένα εκλεγμένο στέλεχος του κόμματος της ΝΔ. 

 

Μιλώντας στην Πρωινή η κ. Παπαδοπούλου είπε πως θέτει στη διάθεση του κόμματος την παραίτησή της από τη θέση της γραμματέως της ΝΟΔΕ. Υπερασπίστηκε την απόφασή της να είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Τοψίδη και αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει προκύψει θέμα και με άλλα στελέχη της ΝΔ σε όλη την περιφέρεια που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο Τοψίδη. 

 

Πυρ και μανία με τον Μακάριο Λαζαρίδη εμφανίστηκε στην Πρωινή ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μπάμπης Δράκος. Αρχικά είπε πως η παράταξη Τσανάκα ήταν αυτή που πίεσε για την αναβολή της συνάντησης με φορείς του πρώην Δήμου Φιλίππων που ζητούν την απόσχισή τους από τον Δήμο Καβάλας και όχι πως ο ίδιος ο κ. Λαζαρίδης ματαίωσε την συνάντηση όπως ισχυρίστηκε μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο της Πρωινής. 

 

«Δεν μπορεί ο κ. Λαζαρίδης δυο μήνες πριν τις εκλογές να βγαίνουν τέτοια πράγματα. Κρίναμε ότι έπρεπε να ματαιωθεί η συνάντηση και αυτό έγινε. Ο κ. Λαζαρίδης το συνέχισε. Σε τελευταία ανάλυση δεν μπορεί να επεμβαίνει στην προεκλογική κίνηση του συνδυασμού, εκτός εάν είναι εντεταλμένος», είπε ο κ. Δράκος

 

Όσο για το ότι από μπροστά στηρίζει Μέτιο και από την άλλη καταρτίζει το ψηφοδέλτιο Τοψίδη ο κ. Δράκος είπε «Ας μας πει ο κ. Λαζαρίδης τι έχω κάνει για τον κ. Μέτιο και τι για τον Τοψίδη. Ο κ. Λαζαρίδης αφού προσπάθησε με χίλιους τρόπους να μπει στην κομματική οργάνωση και να κάνει ό,τι ήθελε να κάνει δεν το κατόρθωσε και ούτε θα το κατορθώσει. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ ό,τι έχω να πω τα λέω στην κομματική οργάνωση, δεν βγαίνω έξω να τα διαλαλήσω. 

 

Συνδέει τη Στέλλα Παπαδοπούλου και την υποψηφιότητά της με εμένα με τον Τοψίδη με τον Μέτιο. Μα ξέρει τι έχω κάνει εγώ για την ιστορία της υποψηφιότητας της Στέλλας Παπαδοπούλου; Αυτά είναι δικά μας θέματα, είναι θέματα οργάνωσης δεν είναι θέματα για δημοσιότητα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν δημόσια, θα μαθευτούν και τότε τι θα έχει να μας πει ο λαλίστατος….». 

 

Για την υποψηφιότητα της Στέλλας Παπαδοπούλου ο κ. Δράκος είπε πως έρχεται σε αντίθεση με το καταστατικό του κόμματος και πως θα πρέπει να ανασταλεί η ιδιότητά της από γραμματέας της ΝΟΔΕ. «Έχουμε συνεννοηθεί και με το κόμμα κάτω στην Αθήνα. Δεν θα γίνει καμία διαγραφή, δεν γίνονται έτσι οι διαγραφές. Δεν είναι θέμα διαγραφής είναι θέμα αναστολής ιδιότητας. Δεν μπορεί να συμμετέχει σε ένα όργανο. Αύριο θα έρθει στο κομματικό όργανο ο κ. Μέτιος θα μιλήσουμε για τις εκλογές θα μπορούσε να είναι παρούσα η κ. Παπαδοπούλου; 

 

Ο Λαζαρίδης ας μην προτρέχει… ας σταματήσει να προτρέχει και να το παίζει χαλίφης στο νομό Καβάλας. Να μείνει σε αυτά που πρέπει να κάνει και να μην κρίνει τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ τον έχει κρίνει πριν μερικούς μήνες ο κόσμος της Καβάλας της ΝΔ», είπε ο κ. Δράκος. 

 

Σημειώνεται ότι η κόντρα Μπάμπη Δράκου – Μακάριου Λαζαρίδη δεν είναι νέα. Ο υποψήφιος βουλευτής, πολύ πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του, είχε εμπλακεί ενεργά και… ανορθόδοξα στις διαδικασίες του νομαρχιακού οργάνου. Πρώτο αποκορύφωμα της αντιπαράθεσης, ήταν η κομματική εγκύκλιος που χαρακτηρίστηκε «φωτογραφική» με την οποία απαγορευόταν σε γενικούς γραμματείς Δήμων να είναι υποψήφιοι πρόεδροι ΝΟΔΕ. 

 

 

Το επεισόδιο εκείνο είχε λήξει με δήλωση του Μπάμπη Δράκου ότι παραιτείται από γραμματέας του Δήμου ενώ λίγο αργότερα επανεκλέχθηκε πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Καβάλας τής ΝΔ, με σαφή πλειοψηφία, παρά το μεγάλο παρασκήνιο που λειτούργησε σε βάρος του. Κι απ΄ό,τι φαίνεται, έπεται συνέχεια… 

 

http://www.kavalanews.gr/6718-daktylos-nd-apokleiei-mpampi-drako-ekloges-node-kavalas.html

Κ.Γ.