Ομάδα αντιπροσωπίας του Γυμνασίου Κεραμωτής αποτελούμενη από τέσσερις μαθητές και δυο καθηγητές επισκέφθηκε από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου τη Νάπολη για την τέταρτη και τελευταία LTTA συνάντηση που αφορά στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Δράση ΚΑ02 με θέμα “Water Sources and Sanitation”.

 

 

Οι  συμμετέχουσες στο project χώρες (Ιταλία – συντονιστικό σχολείο, Πορτογαλία,  Πολωνία, Τουρκία και Ελλάδα) συναντήθηκαν στη πόλη Νάπολη της Ιταλίας και έλαβαν με επιτυχία μέρος στις προγραμματισμένες δράσεις της συντονίστριας χώρας

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συνάντηση περιελάμβανε τα κατωτέρω:

 

 

Ø1ηΗμέρα

Άφιξη των εταίρων της σύμπραξης. 

 

 

Ø2ηΗμέρα

Καλωσόρισμα στην αίθουσα συνεδρίων του συντονιστικού σχολείου “InstitutoComprensivoGiovanniFalcone". Ξεναγήσεις στους χώρους του ιδρύματος. Σχολαστική ενημέρωση από τα παιδιά για όλα «τα μυστικά» της εκπαιδευτικής μονάδας

Σπάσιμο πάγου - δραστηριότητες επικοινωνίας και νερού που δημιουργήθηκαν στις προηγούμενες συναντήσεις. Συνεργασίες των σπουδαστών σε πολυπολιτισμικές ομάδες. Σύντομες παρουσιάσεις για τις "Πηγές νερού και αποχέτευσης". Παρουσίαση των εργασιών από τις  ομάδες των σχολείων  σε power point ή videosσχετικά με το θέμα που συζητήθηκε στη χώρα τους κατά τη διάρκεια των προηγούμενων LTTAs. Συζήτηση των καταστάσεων, συγκρίσεις, εκφράσεις απόψεων και ενυπόγραφο ψήφισμα για την Προστασία του Χάρτη Υδάτων. 

Επίσκεψη αξιοθέατων της πόλης – Φωτογράφιση  πανοραμικής θέας της περιοχής. 

 

 

Ø3ηΗμέρα

Μετακίνηση και ξενάγηση  στο υπέροχο Amalfi της Costiera

 

 

Ø4ηΗμέρα

Πρόβες για την τελική εκδήλωση («όλοι μαζί σώζουμε το νερό»)

Διεθνές και παραδοσιακό σχολικό show (τραγούδια, χοροί και ποιήματα για τους πολιτισμούς των 5 χωρών που συμμετέχουν στην LTTA και το θέμα)

 

 

Ø5ηΗμέρα

 Περιήγηση σε τουριστικά αξιοθέατα στη Νάπολη

Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο

 

 

Ø6ηΗμέρα

Μετακίνηση και ξενάγηση  στους αρχαιολογικούς τόπους Baia, Bacoli και Pozzuoli.

 

 

Ø7ηΗμέρα

Αναχώρηση εταιρικών αντιπροσωπειών 

Η τελευταία  διακρατική συνάντηση (2ndTransnationalMeeting) έχει προγραμματιστεί για τις 13.04.19 στη πόλη Άδανα της Τουρκίας και αφορά στον απολογισμό και τελική αξιολόγηση τουproject, απ όλες τις συνεργαζόμενες εταιρικές ομάδες.