Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Τρεις Τρόποι» παρουσιάζει την Κυριακή 3 Μαρτίου στην Καβάλα ο Κωνσταντίνος Δέδες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο καφέ Ιώδιο (Ερυθρού Σταυρού 2) στις 19:30. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δικηγόρος Νικόλαος Σουλίδης. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Ιωάννης Πετράς.

 

Το βιβλίο των 244 σελίδων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος. Σημειώνεται ότι πριν από ένα χρόνο, ο συγγραφέας είχε παρουσιάσει ένα διαφορετικό βιβλίο, με τίτλο «Με τα μάτια της αγάπης» (και πάλι από τις εκδόσεις Οσελότος) με τελείως διαφορετική θεματολογία.

 

Στην περίληψη του τελευταίου βιβλίου «Τρεις Τρόποι» διαβάζουμε:

 

Η πιο διάσημη Ιταλική παροιμία λέει ότι υπάρχουν τρεις τρόποι για να κάνεις λεφτά. Ανακαλύψτε τους και δοκιμάστε τους!  Λίγα λόγια για τον συγγραφέα... Ξεκινώντας να χαράσσω την πορεία της ζωής μου, χρειάστηκα τα κατάλληλα εργαλεία. Τα κουμπάσα και τους χάρτες για να βγάλω τη ρότα, και τον εξάντα για να ελέγχω ότι είμαι πάνω σε αυτή. Τα πρώτα μου εφόδια στη σχολή πλοιάρχων. Για να φτάσω στο λιμάνι τ’ ουρανού έπλεα πότε με ευνοϊκό και πότε με κόντρα τον άνεμο. Αυτός με έριχνε πότε στις καταφώτιστες μεγαλουπόλεις της Αμερικής και της Αγγλίας και πότε στο πλοίο της γραμμής που με πήγαινε στη Χίο για πιο πολλά πτυχία. Πάντα όμως δίπλα στη θάλασσα.

 

Χρειάστηκε και μια πράξη καταστροφής για να φτάσω σε μια πράξη δημιουργίας. Δημιουργώ χωρίς να σκέφτομαι, εμπιστευόμενος πρώτα απ’ όλα το ένστικτό μου. Δεν γράφω για να προσελκύσω το κοινό κι ούτε επιλέγω να στριμώξω την συγγραφή μέσα στα μίζερα καλούπια της αγοράς, έτσι είναι σαν να λες ψέματα. Σαν να βάζεις ψεύτικο χρώμα πάνω στα πέταλα των φυτών για να προσελκύσεις τα έντομα. Ανήκω σε αυτούς που συνθέτουν χωρίς να γράφουν, που υπακούν στις προσταγές ενός εσωτερικού εγώ. Σαν τα παιδιά που κρυφοκοιτάνε και ακολουθούν μια άγνωστη σκιά, που κατοικεί μέσα τους κι ας μην τη γνωρίζουν.