Με νίκη στο τοπικό ντέρμπι με την Ένωση η ομάδα Νεανίδων του Αστέρα κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας, κερδίζοντας για δεύτερη φορά μέσα στη σαιζόν την συντοπίτισσα ομάδα. Στον αγώνα που έγινε στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με πάθος.

 

Στην πρώτη περίοδο ο αγώνας ήταν αμφίρροπος με εναλλαγές στο σκορ και το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα του Αστέρα να έχει μικρό προβάδισμα (12-16). Στη δεύτερη περίοδο ο Αστέρας πάτησε "γκάζι" και δημιούργησε διψήφια διαφορά πόντων  πηγαίνοντας στο ημίχρονο έχοντας διαφορά δέκα πόντων (21-31).

 

Η ομάδα του Δημήτρη Αϊβαζίδη συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στην τρίτη περίοδο και εκτόξευσε τη διαφορά ακόμα και πάνω από τους είκοσι πόντους. Τελικά η περίοδος έληξε με σκορ 32-50. Στην τελευταία περίοδο η Ένωση προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, αλλά ο Αστέρας διαχειρίστηκε εύκολα το παιχνίδι και νίκησε με σκορ 43-57.

 

Τα κορίτσια που αγωνίστηκαν έδωσαν τη ψυχή τους για να έρθει αυτή η νίκη. Όλες ήταν υπέροχες!!! Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στο προπονητικό team του Αστέρα, με το Στέλιο Σχοινάκη και Λεωνίδα Μαγιάννη να δίνουν πολύτιμη βοήθεια στον coach Αϊβαζίδη.  

 

Η ομάδα της Ένωσης είναι μια εξαιρετική ομάδα. Η αξία των ηττημένων δίνει μεγαλύτερη αίγλη στη νίκη μας. Συγχαρητήρια τόσο στις νικήτριες όσο και στις ηττημένες για την προσπάθεια που κατέβαλλαν. Κορίτσια μη κλείσετε τίποτε για Μεγάλη Εβδομάδα... Πάμε Θεσσαλονίκη!!!

 

Διαιτητές:  Μυσιρλής - Καλατζής

 

Δεκάλεπτα: 12-16, 21-31 (ημ.), 32-50, 43-57

 

Η σύνθεση της ομάδας του Αστέρα (Αϊβαζίδης -Σχοινάκης- Μαγιάννης): Παναγιωτίδου, Φραγκάκη 4, Τσάμη, Μαραβέγια 19 (2), Καψογεώργη, Τσίλι 9 (1), Βλαστού 4 (1), Χαλεπιάδου, Μαυρίδου, Γιαμαλίδου 7, Παπαδοπούλου 14.

(δελτίο Τύπου)