Στην γέφυρα που κατέρρευσε στην Καβάλα αναφέρθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου η υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τι δήλωσε για το θέμα ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα 

 

Η κ. Νοτοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «περιμένουμε το πόρισμα, τόσο των επιθεωρητών δημοσίων έργων, όσο και της εισαγγελικής παρέμβασης που έγινε (…) απ’ ό,τι μας ενημέρωσαν οι μηχανικοί τόσο του τεχνικού κλιμακίου της Εγνατίας αλλά και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, εκτιμούν ότι υπάρχουν και κατασκευαστικές αστοχίες, φυσικά ελλιπέστατη συντήρηση -δεν είχε συντηρηθεί ποτέ η γέφυρα- και η διάβρωση έπαιξε και αυτή τον ρόλο της».

 

Η υφυπουργός πρόσθεσε: «Είμαστε προβληματισμένοι, καθώς η γέφυρα αυτή φτιάχτηκε πριν από 30 χρόνια. Οι γέφυρες εξ όσων έχουμε ενημερωθεί θα πρέπει να αντέχουν 100 τουλάχιστον, χωρίς σημαντικές επισκευές. Ας μην ξεχνάμε ότι φτιάχτηκε σε μια αμαρτωλή, όπως τη χαρακτήρισε η ίδια η δήμαρχος, εποχή, αναζητούμε κι εμείς τη μελέτη και φυσικά δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε απολύτως διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο χρειάζεται, τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας, όσο και σε επίπεδο παροχής χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων αλλά και ανθρώπων, προκειμένου να επισκευαστεί η γέφυρα, γιατί εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες οικονομικές και κοινωνικές».