Στην Καβάλα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί μέλη της κυβέρνησης με αφορμή την κατάρρευση της γέφυρας που στηρίζει τον ένα κλάδο της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στην περιοχή του Καρνάγιου κοντά στις Καμάρες. 

 

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Απόστολος Αντωνούδης, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή του συμβάντος σε επαφή με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος κι έδωσε την εντολή για άμεσες αυτοψίες από κλιμάκια μηχανικών. 

 

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή του ατυχήματος κι ενημερώθηκε από την δήμαρχο Καβάλας για τα όσα συνέβησαν και για τις πρώτες κινήσεις. Για το θέμα δεν ειπώθηκαν πολλά μπροστά στις κάμερες ωστόσο το κλίμα ήταν αρκετά ηλεκτρισμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ακολούθησε σύσκεψη στο δημαρχείο ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες για άμεση αποκατάσταση. Η υφυπουργός ζήτησε ενημέρωση από το Δήμο και την Περιφέρεια για το τι μπορούν να πράξουν άμεσα ενώ σε μια πρώτη συζήτηση εξετάζονται και οι δυνατότητες κρατικής παρέμβασης με εργασίες που θα γίνουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

 

Παρόντες στη συνάντηση, εκτός από το κυβερνητικό κλιμάκιο, ήταν οι τρείς βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης, Τάκης Εμμανουηλίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Βέρρος, ο οποίος έκανε την πιο ενδιαφέρουσα ίσως παρέμβαση, αναφορικά με τις προεκτάσεις που έχει η κατάρρευση της γέφυρας. 

 

Έθεσε το θέμα των διοδίων που ετοιμάζονται στην Εγνατία Οδό, έξω από την Καβάλα αλλά και το θέμα της ολοκλήρωσης της ημιτελούς περιφερειακής («περιμετρικής») οδού της πόλης. Ίσως το ατύχημα να αποτελέσει «ευκαιρία» για τα δύο αυτά ζητήματα.