Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γενικού Λιμένα Θάσου και του γερμανικού σχολείου Dietrich - Bonhoeffer - Gymnasium που εδρεύει στο Μέτσιγκεν.

 

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών ανταλλαγών ανάμεσα στους μαθητές των δυο σχολείων με πρωτοβουλία του γραφείου δημάρχων βορείου Ελλάδος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Να σημειωθεί ότι οι μαθητές από τη Γερμανία φιλοξενούνται από Θάσιους μαθητές του ΓΕΛ Λιμένα ως ανταπόδοση της αντίστοιχης φιλοξενίας από το Γερμανικό σχολείο πέρυσι τον Φεβρουάριο.

 

Τους μαθητές από το ΓΕΛ Λιμένα συνόδευε η διευθύντρια του σχολείου Αρετή Κότση και ο διευθυντής του γυμνασίου Dietrich – Bonhoeffer, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από τη φιλοξενία αλλά και από τις ομορφιές του νησιού. Στη συνάντηση που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο συζητήθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει τα δυο σχολεία σε θέματα εκπαίδευσης. 

Στη συνέχεια οι Γερμανοί μαθητές ξεναγήθηκαν στην Καβάλα και ενημερώθηκαν για την ιστορία της πόλης.