Να οργανώσει δράσεις ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση του πρασίνου στην πόλη της Καβάλας καλεί τη διοίκηση του Δήμου ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: 

 

 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι έχουν μειωθεί οι φυτεύσεις νέων δέντρων στο κέντρο και στις γειτονιές της Καβάλας.

 

Παράλληλα, βλέπουμε να κόβονται δέντρα αντί να φυτεύονται, ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε πράσινο.

 

Δεν έχουμε δει καμία πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου να πραγματοποιήσει δράσεις δενδροφυτεύσεων σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις και σχολεία, όπως γινόταν παλαιότερα.

 

Η ανάγκη της πόλης σε πράσινο είναι αισθητή ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου πολίτες και επισκέπτες περπατούν περισσότερο και δεν βρίσκουν σκιερά μέρη.

 

Ένας Δήμαρχος οφείλει να δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν τόσο το περιβάλλον όσο και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

 

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να οργανώσει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης του πρασίνου σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως γινόταν στο παρελθόν, ώστε να κάνουμε την Καβάλα πιο πράσινη, πιο όμορφη και πιο φιλική στους πολίτες και τους επισκέπτες της.   

 

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” 

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας