Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου έχουν αιτηθεί συνολικά 654 βρέφη και νήπια. Επίσης υπάρχουν 30 εκπρόθεσμες αιτήσεις, συνολικά δηλαδή 684. Ήδη φιλοξενούνται 277 βρέφη και νήπια εκ των οποίων τα 200 είναι μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, 

 

 

θα φιλοξενηθούν άλλα 272 εκτός ΕΣΠΑ. Σε αναμονή μαζί  με τα  εκπρόθεσμα βρέφη και νήπια  βρίσκονται 135. Τα συγκεκριμένα παιδιά θα εξυπηρετηθούν στην πορεία και μετά από την πρόσληψη του ανάλογου  προσωπικού. 

 

 

Έχουν ανανεωθεί όλες οι συμβάσεις των συμβασιούχων του ΕΣΠΑ και παράλληλα το Νομικό Πρόσωπο, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσλάβει το παραπάνω προσωπικό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 

 

 

Η έντονη αυτή  έλλειψη του προσωπικού, έχει προκύψει από τη δημιουργία 8 νέων βρεφικών τμημάτων με 12 βρέφη ανά τμήμα και την υποχρεωτική αναλογία 3 παιδαγωγών σε αυτό, σε αντίθεση με την ανάγκη των προνηπιακών τμημάτων, που η αναλογία είναι 25 προνήπια με 2 παιδαγωγούς.

 

 

Σημειώνουμε, ότι ο Δήμος Καβάλας είναι από τους ελάχιστους Δήμους πανελλαδικά, που εξέδωσε άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των Βρεφονηπιακών του Σταθμών, εμπρόθεσμα.

Επίσης, μέχρι τέλη Σεπτέμβρη αναμένεται η 2ηφάση κατανομής βρεφών και νηπίων, μέσω δωρεάν Προγράμματος ΕΣΠΑ.