Έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συγκαλεί η αντιπεριφέρεια Καβάλας σήμερα στις 18:00 με αφορμή τις καιρικές συνθήκες που διαμορφώνονται αύριο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καβάλας. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή ο συναγερμός για τη Θάσο είναι στο επίπεδο 4 και για το ηπειρωτικό τμήμα του νομού είναι στο επίπεδο 3. 

 

Στη σύσκεψη του συντονιστικού έχουν κληθεί οι δήμαρχοι του νομού Καβάλας, η πυροσβεστική, η αστυνομία, εθελοντικές ομάδες πυρασφάλειας, η Πολιτική Προστασία και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με το θέμα. 

 

Η πρόσφατη φονική πυρκαγιά στην Αττική σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν (ισχυροί άνεμοι και ξηρασία) έχουν αυξήσει την ανησυχία σε όλους εκείνους τους φορείς που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία. 

 

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η λήψη έκτακτων μέτρων κατά τόπους από ΟΤΑ και άλλους φορείς. 

 

Ήδη πάνω από το νομό Καβάλας έχουν πυκνώσει οι περιπολίες των πυροσβεστικών σκαφών, κάτι που έχει γίνει αντιληπτό από πολίτες σε πολλές περιοχές. Η Πυροσβεστική είναι σε συναγερμό και δεν αναμένει απλώς το πρώτο τηλεφώνημα για πυρκαγιά αλλά επιτηρεί σε δύσβατες και ακατοίκητες περιοχές στις οποίες μπορεί να εκδηλωθεί πυρκαγιά.