Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με εκπροσώπους φορέων που έχουν να κάνουν με την πολιτική προστασία που αφορά τον Δήμο Καβάλας.

 

Στόχος της σύσκεψης ήταννα διερευνηθεί η υπάρχουσα κατάσταση και να προγραμματιστούν σχετικές δράσεις, για την καταλληλότητα των δασικών δρόμων, για τη χρήση τους σε ώρα ανάγκης από βυτιοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, με τις καταστροφές που υπήρξαν μετά τις συνεχείς πρόσφατες βροχοπτώσεις στην περιοχή του Δήμου Καβάλας.

 

Επίσης διερευνήθηκε η κατάσταση των αντιπυρικών ζωνών, κυρίως του περιαστικού δάσους Καβάλας και Ζυγού, αλλά έγινε συζήτηση και για άλλα ζητήματα πολιτικής προστασίας του Δήμου Καβάλας.

 

Στη σύσκεψη κλήθηκαν να παραστούν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας Νίκος Μπαλατσούκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Γεώργιος Γκράνας, με τον Διοικητή Τροχαίας, η Δασάρχης Καβάλας Ζωή Γεωργούση, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αναστάσιος Τσουρουκίδης με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής Δάμο Κλειτσιώτη, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη με τον προϊστάμενο Τ.Υ. Πρόδρομο Χαραλαμπίδη, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας του Δήμου Καβάλας Θ. Τζαρτζάρης, ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Μουμτζής, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας Θ. Καραβάς και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας Σταύρος Κυβράκης.