"Πρέπει να ιεραρχούμε τα θετικά που απορρέουν από τη σύμβαση για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ" είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Ο κ. Εμμανουηλίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δικαστική περιπέτεια των 8 κατηγορουμένων για παρεμπόδιση εργασιών του ΤΑΡ.

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης έιπε:

Επειδή έχουμε να κάνουμε να κάνουμε με ένα θέμα εθνικού ενδιαφέροντος και εθνικού συμφέροντος δεν μπορούμε παρά να ιεραρχούμε τα στοιχεία τα θετικά που απορρέουν από την σύμβαση και από το έργο. Κατανοώ τις αντιδράσεις από μια μερίδα ανθρώπων που ζουν την καλλιέργεια της γης σε αυτή την περιοχή αλλά επιτέλους πρέπει να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν μεγέθη τα οποία μας ξεπερνούν. Όσο για την δικαστική περιπέτεια των 8 κατηγορουμένων για παρεμπόδιση εργασιών του ΤΑΡ, έχω δηλώσει ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική ώστε να μην εντείνει κοινωνικές καταστάσεις.

Ο κ. Εμμανουηλίδης σχολίασε και την πρόσφατη απόφαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για απόσυρση της χρηματοδότησης του ΤΑΡ από το έργο άρδευσης και ύδρευσης της Δημοτική Ενότητας Φιλίππων:

Ο καθένας κρίνεται για αυτά που κάνει και για αυτά που δεν κάνει, για αυτά που λέει και για αυτά που δεν λέει. Στην πολιτική ζωή αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρότητα και συνέπεια.