Ένα πάντα επίκαιρο θέμα που αφορά όλες τις μεγάλες πόλεις – όπως η πόλη της Καβάλας – είναι η βελτίωση της ποιότητας των αστικών συγκοινωνιών.

 

Για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας διέθετε «έξυπνες στάσεις», δηλαδή στάσεις στις οποίες οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται για τις αφίξεις των αστικών σε πραγματικό χρόνο. Οι έξυπνες στάσεις είναι τοποθετημένες σε κομβικά σημεία της πόλης, ωστόσο δε ήταν εφικτό να καλύψουν όλες τις στάσεις της πόλης.

 

Έτσι λοιπόν, για τον λόγο αυτό δύο φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Γιώργος Κανέλλης και ο Γιώργος Μπίρκα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία νέα εφαρμογή για φορητές συσκευές Android (κινητά τηλέφωνα, tablets κλπ) μέσω της οποίας ο πολίτης, μπορεί να ενημερωθεί, ανά πάσα στιγμή για τις γραμμές τις οποίες καταφθάνουν προς αυτήν και όχι μόνο.

 

Όπως περιγράφουν οι δύο φοιτητές, όλα ξεκίνησαν μία ημέρα που συζητούσαν τι έλειπε από την πόλη αυτή. Ο Γιώργος Μπίρκα ανέφερε την ιδέα αυτή στον Γιώργο Κανέλλη και έτσι αποφάσισαν να ξεκινήσουν την υλοποίησή της. Αφού επικοινώνησαν με τον αρμόδιο οργανισμό και έλαβαν την απαραίτητη άδεια, ξεκίνησε ο σχεδιασμός της εφαρμογής και η ανασυγκρότηση όλων των δεδομένων που αφορούσαν τις στάσεις και τις γραμμές του οργανισμού. Μετά από δύο μήνες, οι δύο φοιτητές κατάφεραν να τελειοποιήσουν την εφαρμογή και να την εκδώσουν στο ηλεκτρονικό κατάστημα Google Play, όπου 
είναι διαθέσιμη στους πολίτες εντελώς δωρεάν.

 

Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή στον σύνδεσμο http://bit.ly/gk-utok είτε πληκτρολογώντας «Αστικές Συγκοινωνίες Καβάλας» στο Google Play Store.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: