Την έντονη αντίδραση τους εξέφρασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας τα σωματεία οικοδόμων Ν. Καβάλας, τα σωματεία συνταξιούχων για τους πλειστηριασμούς λογαριασμών για οφειλές προς τους Δήμους.

 
Τον λόγο έλαβε ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης, πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων Ν. Καβάλας και είπε: "Η κυβέρνηση δίνει στόχο στην είσπραξη οφειλών προς τους Δήμους. Πρέπει να παλέψουμε για να καταργηθεί κάθε τοπική φορολογία. Να πάρει απόφαση ο Δήμος Καβάλας να απαλλαγούν από τα πρόστιμα οι ευπαθείς ομάδες και να γίνει άρση του μέτρου της κατάσχεσης των λογαριασμών. Να μην βγει στο σφυρί κανένα σπίτι και κανένας λογαριασμός να μην κατασχεθεί. Τα χρήματα του Καβαλιώτικου λαού δεν θα παραδώσουμε στην κυβέρνηση και στους δανειστές. Να σταματήσει εδώ και τώρα ότι έχει ξεκινήσει από τον Δήμο Καβάλας."
 
Η δήμαρχος Καβάλας τόνισε: "Δεν ενεργοποίησα από το 2014 την ρύθμιση. Από το 2014 δεν βάλαμε χέρι σε κανένα λαϊκό πορτοφόλι. Πρέπει να το κυνηγήσουμε μέσω της ΚΕΔΕ."
 
Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα διάβασε επιστολή του Δήμου Πατρών αναφορικά με το ζήτημα. Χαρακτηριστικό απόσπασμα αναφέρει: "Επειδή η πλειοψηφία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οφειλές δίνεται η δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να διαγράφονται οφειλές από μακροχρόνια ανέργους, τα άτομα με αναπηρίες και όλες οι προστατευόμενες ομάδες."