Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Μαΐου 2018 ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αγώνας "Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου" που διοργανώνεται για 12η συνεχή χρονιά.  

 

Πρώτος στους άνδρες τερμάτισε ο Δημήτρης Νικολαΐδης και πρώτη στις γυναίκες η Μιλένα Βέλκοβα. 

 

Την πρώτη απονομή έκανε ο ευρωβουλευτής τής ΝΔ, καβαλιώτης αθλητής Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος κατάγεται από την Λυδία. 

 

 

 

Δηλώσεις για τον αγώνα έκανε και η Χρύσα Περδίκη, πρόεδρος βετεράνων στίβου Καβάλας: 

 

 

 

Σκοπός του αγώνα ήταν να τιμηθεί το γεγονός της άφιξης του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στην Καβάλα ως πρώτο σταθμό της αποστολικής του διαδρομής. 

 

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε από το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στο κέντρο της Καβάλας, δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. 

 

Οι δρομείς κινήθηκαν στον παραλιακό δρόμο της Καβάλας και ανηφόρισαν έως τα σημεία της Αρχαίας Εγνατία Οδού που σώζονται κάτω από τον Άγιο Σίλλα, στα βορειοανατολικά της πόλης.

 

Πατώντας, πάνω στις αρχαίες πλάκες της Εγνατία, οι αθλητές έτρεξαν για πολύ λίγο παράλληλα με την εθνική οδό, πέρασαν το χωριό του Αμυγδαλεώνα, συνέχισαν στο παράλληλο με την εθνική οδό δρόμο, ο οποίος αποτελούσε τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας. 

 

Πριν τις Κρηνίδες, πέρασαν από τον προϊστορικό οικισμό του Ντικιλί Τας και έφτασαν στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων μέσα στον οποίο κινήθηκαν για λίγα μέτρα. 

 

Ο τερματισμός όπως και οι απονομές έγιναν στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας.

 

Διοργανωτές του αγώνα ήταν ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» με τη συνεργασία του ΣΕΒΑΣ (Σύλλογος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου) και της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου καθώς και η Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” η οποία συμμετέχει τόσο στον συντονισμό όσο και στην διοργάνωση παράλληλων δράσεων.