Άνετη επικράτηση στη ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ, όπου επανεκλέγεται πρόεδρος, πέτυχε ο Μπάμπης Δράκος τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν είχαν πλέον καταμετρηθεί όλες οι ψήφοι των εσωκομματικών εκλογών. Συγκεντρώνει ποσοστό περίπου 71% έναντι 29% της συνυποψήφιάς του Μαρίας Παραντινού. 

 

Ο Μπάμπης Δράκος είχε ανακηρυχθεί πρόεδρος της ΝΟΔΕ πριν από δύο χρόνια, όντας ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα. Αυτή τη φορά επικράτησε σε μια αναμέτρηση που πολλοί την εμφάνιζαν ως ντέρμπι ενώ το παρασκήνιο "πήρε κι έδωσε" επί αρκετές εβδομάδες, από το ασυμβίβαστο που αποφάσισε η ΝΔ για τους γενικούς γραμματείς των Δήμων μέχρι την υποψηφιότητα της Μαρίας Παραντινού η οποία προκάλεσε έντονες συζητήσεις.  

 

Η ΝΕΑ ΝΟΔΕ 

Στη ΝΟΔΕ εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους ο Ιορδάνης Παπαντίδης (443 ψήφοι) και ακολουθεί ο Μανώλης Φραντζεσκάκης (355 ψήφοι). Με μεγάλη διαφορά ακολουθούν οι Σταύρος Μπακιρτζής (281), Αλέξανδρος Ιωσηφίδης (277), Σωτήρης Παπαδόπουλος (234), Παράσχος (Πάρης) Μουρελάτος (222) ενώ με ποσόστωση εξασφάλισαν την εκλογή τους οι Στέλλα Παπαδοπούλου, Σοφία Αθανασιάδου και Σοφία Ευγενιάδου. 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Σε επίπεδο μελών των δημοτικών οργανώσεων εκλέχθηκαν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι αφού ήταν όσοι και οι θέσεις. Το ίδιο και οι πρόεδροι των Δημοτικών Οργανώσεων Καβάλας, Παγγαίου και Θάσου. Στο Δήμο Παγγαίου εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Επίτροπος ο οποίος επικράτησε του Χαράλαμπου Σαράντου. 

 

Όπως γράψαμε και νωρίτερα, με τις εκλογές επικυρώθηκε η εκλογή ως προέδρων του Δημήτρη Μανίτσα στη Θάσο, του Κώστα Χάιτα στην Καβάλα και του Κώστα Χιώτη στο Νέστο. 

 

ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ 

Το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στους συνέδρους που θα εκπροσωπήσουν το νομό Καβάλας στο συνέδριο της ΝΔ. Πανελλαδικά εκλέγονται περί τα 1.000 άτομα. 

 

Από την Καβάλα πρωτιά πέτυχαν οι Μένανδρος Μαρινάκης με 455 ψήφους και ο Σωτήρης Παπαδόπουλος με 445. Εκλέχθηκαν επίσης οι Αλέξανδρος Ιωσηφίδης (378), Φώτης Πασχαλίδης (318), Κώστας Χιώτης 310, Λευτέρης Κυριακίδης 280, Χρήστος Χριστακάκης (241), Χ.Μιχαλίτσης (199), Χρήστος Χρυσανίδης (185). 

Οι γυναίκες που εξασφάλισαν με ποσόστωση τη συμμετοχή τους είναι οι: Στέλλα Παπαδοπούλου, Μαρία Παραντινού, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, Δ.Γιουβαντσούδη.