Τη στήριξή του στον εργαζόμενο στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμιου Καβάλας που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δημότη την ώρα που εργαζόταν εκφράζει με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Καβάλας. 

 

Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω εργαζόμενος την περασμένη Δευτέρα 7 Μαΐου την ώρα που εργαζόταν σε απορριμματοφόρο έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από διερχόμενο οδηγό στην οδό Κουντουριώτου έπειτα από καυγά μεταξύ του ίδιου και του πληρώματος του απορριμματοφόρου επειδή τον καθυστερούσε. Αποτέλεσμα του καυγά ήταν ο εργαζόμενος του Δήμου Καβάλας να μεταφερθεί σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο. 

 

Στην ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο ΟΤΑ Νομού Καβάλας αναφέρει: 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο με απόφασή του θα εκδηλώσει και έμπρακτα την στήριξη του στο συνάδελφο εργαζόμενο στη καθαριότητα, που την ώρα της εργασίας του, σε ένα από τα πιο δύσκολα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, δέχτηκε επίθεση από εξαγριωμένο πολίτη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

 

Καταγγέλλουμε την επίθεση και καλούμε τις διωκτικές αρχές να βρούνε τον υπαίτιο και να τον οδηγήσουν στην δικαιοσύνη.

 

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας έχουν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές δυσκολίες του επαγγέλματός τους, που δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις επιφέρει τραυματισμούς, μολύνσεις, μέχρι και θανατηφόρα ατυχήματα, και δεν είναι δυνατόν να εργάζονται  σε κατάσταση ανησυχίας μη τυχόν βρεθεί και άλλος στη θέση του άτυχου συναδέλφου, γιατί απλά έκανε την δουλειά του.

 

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο