Η πολύπλευρη και αρτιότατη παρουσία των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας συνεχίζεται με πολύ έντονους ρυθμούς, καθώς οι ορχήστρες του γεμίζουν με όμορφους ήχους εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους με ποικίλες δράσεις εντός και εκτός Καβάλας. Τις δράσεις αυτές παρουσιάζει με σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΔΩΚ. 

 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση το ΔΩΚ έλαβε μέρος: 

            

 

Στις πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις της «Λευκής Νύχτας»(Παρασκευή 4 Μαΐου)δυναμικά έδωσε το «παρών» η Ορχήστρα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του καθηγητή μας Μανώλη Παργεντάκη. 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο αυτό έχει εκπροσωπήσει επάξια τον Δήμο Καβάλας επανειλημμένως σε διάφορα μέρη, από την Αδριανούπολη της Τουρκίας έως την Σενζέν της Κίνας. Την Παρασκευή ενθουσίασε τους διερχομένους παίζοντας (ως Ακρίτας της Μουσικής) στις παρυφές του κέντρου της πόλης. Εκεί, στη συμβολή Ομονοίας και Γαλλικής Δημοκρατίας, παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα από γνωστά τραγούδια του ελληνικού λαϊκού και παραδοσιακού ρεπερτορίου.

 

 

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Φιλαρμονική του ΔΩΚείχε σημάνει την έναρξη των εκδηλώσεων καταλήγοντας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. 

 

 

Παρά την κόπωσή της, νωρίς το Σάββατο 5 Μαΐου η Φιλαρμονική αναχώρησε για την Αθήνα, όπου συμμετείχε με επιτυχία στο 9οΔιεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών που διεξήχθη στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (5-6 Μαΐου 2018).Αν και λόγω βροχής δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παρέλαση των Φιλαρμονικών στο Σύνταγμα και στο Μοναστηράκι, η Φιλαρμονική μας εμφανίστηκε κανονικά στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ το βράδυ του Σαββάτου και έπαιξε άρτια το πρόγραμμά της, που συμπεριλάμβανε έργα Morricone, Ρεμπούτσικα και Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού της, Αθανάσιου Παρμενίδη. 

 

 

Την Κυριακή, μάλιστα, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Αναστασίας Ιωσηφίδου, προς τον Πρόεδρο του ΔΩΚ, Θεόδωρο Τζατζάρη,η Φιλαρμονική «αποβιβάστηκε» στην τουριστική έκθεση GreekTravelShow2018 που στεγαζόταν στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών HelexpoMaroussi.Εκεί, υπό τις επευφημίες των παρευρισκομένων παιάνισε το «Μακεδονία ξακουστή»,προσδίδοντας μία διαφορετική νότα στην εντυπωσιακή συμμετοχή της Καβάλας στην έκθεση.

 

 

Προ ημερών είχε προηγηθεί άλλη μία επίσημη και τιμητική πρόσκληση προς το ΔΩΚ, με υψηλή ιστορική και πολιτική σημασία. Συγκεκριμένα, με αφορμή την ετήσια εκδήλωση μνήμης για την 103ηΕπέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας (Σάββατο 28 Απριλίου),η Αρμενική Εθνική Επιτροπήμέσω της Αρμενικής Κοινότητας Καβάλαςείχε καλέσει κλιμάκιο της Ορχήστρας Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Καβάλαςγια να κλείσει μουσικά τη βραδιά. Παρουσία της Προξένου της Αρμενίας, πρώην Υπουργών, τέως και νυν Βουλευτών του Νομού, του Αντιπεριφερειάρχη και της Δημάρχου, αξιωματούχων των θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής και πλήθους κόσμου, η Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Χρήστου Κόζαλη παρουσίασε δύο υπέροχα έργα των Σούμπερτ και Μότσαρτ. Κατά κοινή ομολογία το αποτέλεσμα ήταν αρτιότατο, καθηλώνοντας το ακροατήριο που παρακολούθησε με απόλυτη προσήλωση την ερμηνεία του συνόλου. Την εξαιρετική εμφάνιση της Ορχήστρας Εγχόρδων τους ΔΩΚ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας εξήρε η Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Καβάλας, Μαρί Καλαϊτζιάν,και επιβεβαίωσε το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα που απέσπασε από το κοινό, το οποίο προσήλθε από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, όπως επίσης από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

 

 

Ο Πρόεδρος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΩΚ – παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις – συγχαίρουν τους μαθητές και τους καθηγητές των Μουσικών Συνόλων του ΔΩΚ για την άριστη εκπροσώπηση του κορυφαίου μουσικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης!

 

            

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.                  Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.

 Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος                          Θεόδωρος Τζατζάρης