Συνάντηση των προέδρων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  που διατρέχονται από την Εγνατία Οδό πραγματοποιήθηκε στη Βέροια. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, Βέροιας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης, Ιωαννίνων κ. Αλέκα Βακαλοπούλου, Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, Κοζάνης κ. Θέμης Λιάκος, Κέρκυρας κ. Στέφανος Κυπριώτης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος είναι και θερμός υποστηρικτής.

 

Παράλληλα, για πρώτη φορά μαζί με τους προέδρους βρέθηκε η  Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων κ. Ελένη Δημοπούλου, ο Καλλιτεχνικός Σύμβουλος της Κοζάνης κ. Λευτέρης Γιοβανίδης και η Καλλιτεχνική Σύμβουλος της Κέρκυρας κ. Βαρβάρα Δούκα.

 

 

Στη συνάντηση επικαιροποιήθηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας που αρχικά είχε υπογραφεί το 2016, καθώς προστέθηκε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Κέρκυρας στο Δίκτυο. Εδραιώθηκε δε η επιθυμία συνύπαρξης, συμφωνήθηκε από κοινού ότι το Δίκτυο είναι αναγνωρίσιμο και δίνει δύναμη στα μέλη του.

 

Μεταξύ άλλων έγινε απολογισμός της διετίας που πέρασε με αναφορά σε σημαντικές, κοινές δράσεις, τα οφέλη των οποίων είναι πολλαπλά καθώς γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών, καλών πρακτικών και εμπειριών.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η απόκτηση νομικής υπόστασης του Δικτύου ώστε να υπάρξει συνεργασία και σε άλλα επίπεδα δράσεων και πρωτοβουλιών, καθώς και σε ευρωπαϊκά και διασυνοριακά προγράμματα και κονδύλια.