Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

 

«Ένα ακόμη περιστατικό άσκησης βίας κατά σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενο σημειώθηκε σήμερα στις φυλακές Τρικάλων. Η επίθεση κρατουμένου με ξυραφάκι (!) κατά του Αρχιφύλακα των Φυλακών, ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη. Η αυξανόμενη συχνότητα, όμως, παρόμοιων περιστατικών δημιουργεί εύλογο προβληματισμό για την απώλεια του ελέγχου στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

 

Για να μη θρηνήσουμε θύματα στις τάξεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αναθεωρήσει τις δήθεν προοδευτικές της απόψεις που επιτείνουν το καθεστώς της ατιμωρησίας στο σωφρονιστικό σύστημα, και να επιβάλει τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα ελέγχου στις φυλακές της χώρας, πριν να είναι αργά».