

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη απέδειξε για ακόμη μία φορά τη σπουδαία αγωνιστική της κλάση κατακτώντας την τέταρτη θέση στον μαραθώνιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μπέρμιγχαμ το Σάββατο 15 Αυγούστου 2026, ωστόσο η μεγάλη της επιτυχία επισκιάστηκε από την ανεξήγητη απουσία του προπονητή της.
Η 42χρονη βαδίστρια και δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20 και 35χλμ του 2022, κάλυψε τη δύσκολη απόσταση σε τρεις ώρες, 22 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά τον τερματισμό της παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα athletiko.gr, όπου δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ταξίδεψε μόνη της στη διοργάνωση.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δήλωσε στεναχωρημένη και θυμωμένη, τονίζοντας ότι η απουσία του προπονητή της την αποσυντόνισε πλήρως από τον αγώνα της. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ταξίδεψε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με όριο σε δύο αποστάσεις και με wild card, και πλέον περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις από τους αρμόδιους του αγωνίσματος για τους λόγους που δεν επέτρεψαν στον προπονητή της να βρίσκεται στο πλευρό της.
Αναφερόμενη στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη εξήγησε πως επρόκειτο για τον πρώτο της μαραθώνιο, γεγονός που την ανάγκασε να προσεγγίσει την κούρσα αναγνωριστικά. Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν φανταστικές, η διαδρομή αποδείχθηκε πάρα πολύ δύσκολη. Αυτό την οδήγησε στο να κάνει μόνη της την κατασκοπεία των αντιπάλων της την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026, οργανώνοντας έτσι τη στρατηγική της ώστε να διατηρήσει έναν καλό ρυθμό. Ο στόχος της ήταν να βρεθεί τουλάχιστον στην κορυφαία πεντάδα και, παρά το γεγονός ότι η τέταρτη θέση καμιά φορά δεν θεωρείται ιδανική, η ίδια δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.
Η παρουσία της στο Μπέρμιγχαμ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας ωστόσο κανονικά το παρών. Για την ίδια, αυτή η δοκιμασία αποτέλεσε ένα τεράστιο κίνητρο για τη ζωή της γενικότερα, καθώς επιβεβαιώνει τη στάση της ότι η επιμονή φέρνει τη νίκη και πως κάθε εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί όταν δίνεις προτεραιότητα στον εαυτό σου.
Όσο για το μέλλον και το ενδεχόμενο να τη δούμε σύντομα σε νέους αγώνες, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κράτησε τις επιλογές της ανοιχτές, απαντώντας απλώς με τη φράση «why not».