Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Θεοδώρα Μπίτση, ή αλλιώς ο Έλπις και η Δώρα, όπως τους γνωρίσαμε, μας προσκαλούν στην προβολή ενός ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ στις 19.00 και είσοδο ελεύθερη για όλους.

Τα δυο νέα και δραστήρια παιδιά που χρόνια τώρα μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους διδάσκουν σε μικρούς και μεγάλους ότι δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο στη ζωή από το να συνδυάζεις αθλητισμό, ταξίδια και εθελοντισμό, επισκέφθηκαν το Δήμο Καβάλας στα τέλη το περσινού καλοκαιριού στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης Wheeling2help δωρίζοντας πέντε αναπηρικά αμαξίδια για τις ανάγκες ΑμεΑ της πόλη μας.

Αυτή τη φορά με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας έρχονται στην πόλη μας για την παρουσίαση ενός εξαιρετικού ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν με τίτλο: «AsiaQuest: Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο».

Ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα μετά από ένα απίστευτο 6μηνο οδοιπορικό στην Αφρική, αποφάσισαν να διασχίσουν και την Ασία σε 6 μήνες! Αυτή τη φορά η διαδρομή ήταν από το Νέο Δελχί στην Ινδία μέχρι το Πεκίνο στην Κίνα, εξερευνώντας 11 υπέροχες χώρες με την Ασιατική κουλτούρα να είναι άκρως απολαυστική!

Σαγηνευτικά τοπία, μεγαλοπρεπείς ναοί, εξωτικές αγορές, παραδοσιακοί χοροί, έντονες γεύσεις και φυσικά μοναδικοί άνθρωποι, οι οποίοι κάνανε το ταξίδι αυτό ξεχωριστό! Βέβαια και πάλι, κύριος σκοπός ήταν η προσφορά σε τοπικές κοινότητες όπου υπάρχει ανάγκη. Έτσι, με χρήματα που μάζεψαν από διαδικτυακές καμπάνιες, κατάφεραν να χτίσουν ένα θερμοκήπιο στις σεισμόπληκτες περιοχές του Νεπάλ, αλλά και σχολικές αίθουσες σε Καμπότζη και Βιετνάμ!

Το ντοκιμαντέρ αυτό θα σας καθηλώσει κάνοντας όλοι μαζί ένα υπέροχο ταξίδι από το εγώ στο εμείς!

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς, τον Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη και τη Θεοδώρα Μπίτση.

Το μοντάζ της παραγωγής έγινε από την Anna Bardaka. Η διάρκεια του ντοκιμαντέρ είναι 68΄.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ AsiaQuest