

Οι Πάνθηρες Καβάλας εξέδωσαν ανακοίνωση αναφέροντας πως έγιναν επεισόδια στο παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, για την Α2 μπάσκετ γυναικών.
Οι Πάνθηρες τονίζουν πως ορισμένοι οπαδοί του Άρη επιτέθηκαν απρόκλητα και προπηλάκισαν φιλάθλους από την Καβάλα, ανάμεσα στους οποίους και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας.
Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
«Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου ο αγώνας Άρης – Πάνθηρες ήταν μια εξαιρετική μπασκετική παράσταση της Α2 Γυναικών.
Αναμετρήθηκαν δύο ομάδες που δίκαια πρωταγωνιστούν έως τώρα στο πρωτάθλημα.
Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα μας να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο αγώνας άλλαξε μορφή, οι αθλήτριές μας έφτασαν σε απόσταση αναπνοής, αλλά σ' εκείνο το σημείο ο αγώνας διακόπηκε για δέκα λεπτά εξαιτίας επεισοδίων στις κερκίδες.
Ορισμένοι οπαδοί του Άρη επιτέθηκαν απρόκλητα και προπηλάκισαν φιλάθλους μας, ανάμεσα στους οποίους και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας.
Το περιστατικό δημιούργησε μεγάλη ένταση που είχε ως αποτέλεσμα να τρομάξουν και τα μικρά παιδιά που βρίσκονταν μαζί μας, ενώ είναι γεγονός πως η δεκάλεπτη διακοπή επηρέασε απόλυτα και τον αγωνιστικό ρυθμό.
Παράλληλα, ακούγονταν υβριστικά και απειλητικά συνθήματα κατά των φίλων της ομάδας μας από μερίδα οπαδών του Άρη.
Αξίζει και πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί η θετική συμπεριφορά και η καίρια συμβολή ορισμένων φιλάθλων του Άρη στην αποτροπή και τη λήξη των επεισοδίων.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι σημαντικός λόγος για την πρόκληση των επεισοδίων ήταν η τοποθέτηση στην ίδια κερκίδα των φιλάθλων και των δύο ομάδων, χωρίς την παρουσία αστυνομικής δύναμης που θα επέβλεπε την τήρηση της τάξης.
Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια στις αθλήτριες και στους προπονητές και των δύο ομάδων, που επέδειξαν αθλητικό πνεύμα και συνεισέφεραν στην δημιουργία μίας εξαιρετικής, εντός του παρκέ, εικόνας.
Η δική μας δέσμευση είναι να εξασφαλίζουμε κατάλληλες συνθήκες ομαλής διεξαγωγής των αγώνων για τις αθλήτριες και τους φιλάθλους, με προτεραιότητά μας να μπορούν τα παιδιά να έρχονται στα γήπεδα με ασφάλεια και χαρά.»