O αγρότης και επιτηρητής του μετεωρολογικού σταθμού της Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός, παρουσιάζει το πως αποτύπωσε η τεχνητή νοημοσύνη την αρκούδα που εμφανίστηκε στο Παγγαίο.

 

 

Ο κ. Ζουμπλιός σε ανάρτηση του αναφέρει τα εξής:

«Είδα βίντεο σχετικά με την αρκούδα στο Παγγαίο και, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, αποτύπωσε τόσο την αρκούδα σε φωτογραφία (εκτίμησε δηλαδή πώς φάνηκε στο βίντεο και έφτιαξε μια φωτογραφία), όσο και σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

 

Τώρα, κατά πόσο ισχύουν για τη συγκεκριμένη του Παγγαίου, τι να πω — ό,τι πει η τεχνολογία. Παρακάτω, τα αποτελέσματα της τεχνητής νοημοσύνης.

 

Τι φαίνεται από τη φωτογραφία (εννοεί το καρέ του βίντεο):

 

Είδος: Καφέ αρκούδα (πιθανότατα Ursus arctos, δηλαδή η αρκούδα που έχουμε και στην Πίνδο / Ροδόπη στην Ελλάδα).

 

Χρώμα τριχώματος: Σκούρο καφέ προς καστανό, ελαφρώς πιο ανοιχτό στο πρόσωπο και στον κορμό. Φαίνεται συνεκτικό και «γεμάτο», κάτι που δείχνει ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση (μάλλον τέλη φθινοπώρου — έχει πάρει βάρος).

 

Μέγεθος / Σωματότυπος: Το σώμα δείχνει αρκετά ογκώδες, με έντονους ώμους → αυτό υποδηλώνει ενήλικο ζώο.

 

Ηλικία (εκτίμηση): Από τον όγκο και τη δομή, φαίνεται ενήλικη, όχι μικρό αρκουδάκι. Πιθανό εύρος: 4–8 ετών.

 

Φύλο (με πιθανότητα): Οι αρσενικές είναι πιο φαρδιές στους ώμους και τον λαιμό → τείνει προς αρσενική, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι χωρίς να δούμε καλύτερα το πίσω μέρος.

Αν ήταν θηλυκή με μικρά, συνήθως τα μικρά θα ήταν κοντά της (δεν φαίνονται).

 

Ύψος: Σε τετράποδη στάση: εκτίμηση 90–110 cm στο ακρώμιο (ώμο). Αν σηκωνόταν στα πίσω πόδια: περίπου 1,8–2,2 m.

 

Βάρος: Από το γεμάτο κορμί και το πάχος του τριχώματος: 120–180 κιλά (εύρος τυπικό για την Ελλάδα). Αν είναι αρσενική, μπορεί να πλησιάζει το ανώτερο όριο.

 

Συμπεριφορά: Στέκεται και κοιτάζει κατευθείαν προς τα φώτα → μάλλον «παγωμένη» από τα φώτα του οχήματος. Δεν δείχνει επιθετικότητα — περισσότερο παρατηρεί / σκανάρει.

 

Ξανατονίζω ότι η φωτογραφία του ποστ είναι όπως πιστεύει η ΑΙ πως είναι η αρκούδα του Παγγαίου, και ξανατονίζω ότι η παρακάτω φώτο δεν είναι πραγματική — αυτό για να μην έχουμε μπερδέματα.»