Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους του νομού, συμμετέχουν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας, έξω από τα δικαστήρια την Τρίτη 4 του Οκτώβρη. Μέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το σωματείο ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες που τους επέβαλε η εργοδοσία.

Ο Λαυρεντιάδης με τις πλάτες της κυβέρνησης, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που του έχουν εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπαθεί να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, να δυναμώσει την επίθεση του, να αφαιρέσει δικαιώματα και κατακτήσεις. Έχει προχωρήσει σε διαθεσιμότητες και απολύσεις αγωνιζόμενων εργατών και έχει εξαπολύσει μπαράζ ποινικών διώξεων, προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο από την οργάνωση και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουμε την πάλη όχι μόνο ενάντια στην αντεργατική πολιτική αλλά να βάλουμε πορεία για νέες κατακτήσεις, για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη.

 

Απαιτούμε:

  • Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων- ανάκληση όλων των απολύσεων.
  • Απόσυρση όλων των μηνύσεων και ποινικών διώξεων εναντία σε συνάδελφους αγωνιστές, να μπουν στο αρχείο από τον Εισαγγελέα.
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Όχι στις ατομικές συμβάσεις και τις διαθεσιμότητες.
  • Μόνιμη - σταθερή δουλειά για όλους.
  • Η δημοτική αρχή και οι τοπικοί φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων απεργών και των οικογενειών τους.
  • Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για την σωστή λειτουργία του εργοστασίου.

ΠΑΜΕ Καβάλας 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ