Ανάστατοι είναι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους από την έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων που έχει παρατηρηθεί την τελευταία εβδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Για ελλείψεις που οφείλονται σε υπέρβαση της δαπάνης των ογκολογικών φαρμάκων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας έκανε λόγο μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Αναστάσιος Καρασαββόγλου.

 

Τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, καθώς για όσο διάστημα διαρκεί η έλλειψη των φαρμάκων έχουν σταματήσει και οι χημειοθεραπείες. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ακριβά φάρμακα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αδυνατούν να τα προμηθεύονται από τα ιδιωτικά φραμακεία σε μηνιαία βάση. Σύμφωνα με τον κ. Καρασαββόγλου το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα καθώς από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας έχει αρχίσει η παραλαβή φαρμάκων από το φαρμακείο του Νοσοκομείου Καβάλας. Ωστόσο δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για την ακριβή ημερομηνία παραλαβής των ογκολογικών φαρμάκων και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα.

 

Αναφορικά με την υπέρβαση της δαπάνης τόνισε πως σημειώθηκε επειδή φάρμακα που μέχρι τώρα χρηματοδοτούσε ο ΕΟΠΥΥ εντάχθηκαν στο νοσοκομείο κάτι που σημαίνει πως πλέον χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Επιπλέον, υπήρξε και αυξημένη κίνηση προς το νοσοκομείο Καβάλας από πρόσφυγες και από ανασφάλιστους πολίτες που πλέον έχουν δωρεάν πρόσβαση στην Υγεία και στη χορήγηση φαρμάκων