Από το γραφείο του δημάρχου ανακοινώθηκαν οι δραστηριότητες της δημοτικής αρχής για την εβδομάδα από 5 έως 11 Σεπτεμβρίου 

ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τη Διαχειριστική Αρχή στη Κομοτηνή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου συνοδευόμενος από τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδη Γιώργο καθώς και τον Διευθυντή της κ. Κάλφα Κωνσταντίνο προκειμένου να συζητήσουν για την εξέλιξη του έργου της γεωθερμίας καθώς και την πορεία της μελέτης επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου της Γραβούνας.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τον Διευθυντή της Πολεοδομίας Καβάλας κ. Φλώρο καθώς και την αρμόδια υπάλληλο κα Λυδατάκη επισκέφθηκαν την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδη Γιώργο και τον Διευθυντή της κ. Κάλφα Κωνσταντίνο για την αδειοδότηση του αντλιοστασίου της γεωθερμίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Διεύθυνση Υδάτων ώστε να αναζητήσουν τον λόγο της τρίμηνης καθυστέρησης εγγράφου που στερεί τον Δήμο από την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης για αντλιοστάσιο άρδευσης στην περιοχή των γιακάδων.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Με τα συμβούλια του αθλητικού και πολιτιστικού συλλόγου Χρυσοχωρίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο γραφείο του την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν λεπτομέρειες για τις προσεχείς εκδηλώσεις ενόψει της πανήγυρης του χωριού. Ενώ λίγο αργότερα συνάντησε το ΔΣ της Νέας Καρυάς ώστε να συζητήσουν για τις άμεσες παρεμβάσεις που χρειάζεται ο αθλητικός τους χώρος και τον τρόπο συμμετοχής του Δήμου για τον λόγο αυτό. 

 

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Εκπρόσωποι των κατοίκων του παραθαλάσσιου οικισμού του Αγιάσματος επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του προκειμένου  να συμβάλλει στην υποβολή υπομνήματος στον Φορέα Ισμαρίδα-Βιστωνίδα έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα για την νομιμοποίηση των ακινήτων στη συγκεκριμένη περιοχή. 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Στην οικονομική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου εγκρίθηκε ομόφωνα η κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού του 2017 καθώς και η ματαίωση του διαγωνισμού παιδικών χαρών μετά από εισήγηση της επιτροπής υπαλλήλων του Δήμου.

 

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΕΡΑΤΕΙΝΟ,ΤΟ ΧΑΪΔΕΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩ ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟ

Στον εσπερινό που πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ν. «Το Γεννέσιο της Θεοτόκου» στο Ερατεινό την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου  παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μ, τον νέο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Ν. καθώς και τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραγεωργίου Γ. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.Στη συνέχεια ο αθλητικός σύλλογος του χωριού διοργάνωσε λαϊκό γλέντι όπου τον Δήμο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραγεωργίου Γ.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Αργυράκη και Βαλσαμίδη μετέβησαν στο Άνω Ποντολίβαδο όπου παρέστησαν στο λαϊκό γλέντι που διοργάνωσαν οι κάτοικοι του χωριού ενόψει της γιορτής της ενορίας τους.

Στον εσπερινό του Ι.Ν. του Χαϊδευτού για την ίδια εορτή παρέστησαν ο νέος Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Κοσμίδου Λαρίσα, κα Αργυρέλη Ελένη και ο κ. Καϊτατζόπουλος Χαράλαμπος. Ανήμερα της εορτής «Το Γεννέσιο της Θεοτόκου» ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο παρέστησαν στη λειτουργία του Ι.Ν. όπου χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος παρουσία πλήθος κόσμου.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Τους Προέδρους  των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Νέστου συνάντησε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να τους παρουσιάσει τους νέους Αντιδημάρχους και Προέδρους των Νομικών Προσώπων για την ομαλή συνέχεια της αγαστής συνεργασίας που είχαν και με τους παλαιότερους. Ακολούθησε συζήτηση επί των θεμάτων που απασχολούν την κάθε κοινότητα ξεχωριστά.

Λίγο μετά ο Δήμαρχος Νέστου με τους Αντιδημάρχους συνάντησαν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ) επί της Βενιζέλου και των κάθετων οδών ώστε να συζητήσουν το θέμα των μόνιμων κατασκευών επί των πεζοδρομίων του Δήμου.

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εγκαινίασε ένα νέο θεσμό για την διοίκησή του αυτό του να συναντά σε εβδομαδιαία βάση τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων ώστε να συζητούν τον προγραμματισμό των εργασιών τους και τον απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή. 

 

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ 81η ΔΕΘ

Για την Θεσσαλονίκη αναχώρησε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας κ. Φραγκισκάκη στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν θέματα σχετικά με το έργο της γεωθερμίας, τα νερά του Παραδείσου (Υπηρεσία Υδάτων) καθώς και την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης του Δημοτικού Κάμπινγκ Κεραμωτής. Ο Γεν. Γραμματέας διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Νέστου για την άμεση διευθέτηση των άνω σοβαρών ζητημάτων του Δήμου. Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα.

Ο Δήμαρχος Νέστου το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου παρέστη στην τελετή εγκαινίων της  81ης  ΔΕΘ προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο της ΔΕΘ κ. Αναστάσιο Τζήκα που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Τσίπρας Αλέξης  στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Ολοκληρώθηκε υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη η καθαριότητα και η καλαισθησία των προαυλίων καθώς και των πέριξ χώρων των σχολείων του Δήμου Νέστου ενόψει του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα εύσημα έδωσε ο Δήμαρχος Νέστου στον Αντιδήμαρχο καθώς και στους υπαλλήλους της καθαριότητας για την   εντατική τους  προσπάθεια έτσι ώστε να λειτουργούν όλα άψογα την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ- Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΑΣΟΥ

Ο Δήμος Νέστου από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την μεγάλη φωτιά στην Θάσο απέστειλε την υδροφόρα του με δημοτικούς υπαλλήλους ώστε να συμμετέχουν κι αυτοί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο Δήμαρχος Νέστου επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τον Δήμαρχο Θάσου ώστε να του δηλώσει την συμπαράστασή του και να του διαβεβαιώσει ότι αυτός και ο Δήμος του είναι στην διάθεση του για ότι τους χρειαστεί. Άμεση ήταν και συνεχής η επικοινωνία που είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Αργυράκης με τον επικεφαλή της Πολιτικής Προστασίας κ. Κιβράκη Σταύρο ενώ παρέστη και ο ίδιος την Κυριακή το πρωί στις πληγείσες περιοχές δηλώνοντας το παρών του Δήμου Νέστου αλλά και να αντικαταστήσει τους δημοτικούς υπαλλήλους που ξενύχτησαν στην προσπάθεια τους να κατασβέσουν τη φωτιά. Ο Δήμαρχος Θάσου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέστου για την άμεση συμπαράσταση και ανταπόκριση.

 

Από το Γραφείο Τύπου