Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Δ.Ω.Κ.) ανοίγει τις πύλες του για να καλωσορίσει παλιούς και νέους μαθητές τη σχολική χρονιά 2016-17. Οι εγγραφές ξεκινούν την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται καθημερινά με συνεχόμενο ωράριο, Δευτέρα ως Παρασκευή 8:00-21:00. Για πληροφορίες, (Βενιζέλου 67, απέναντι από το 12ο Δημοτικό Σχολείο) ή επικοινωνήστε μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους: Τηλ: 2510.222119 | Φαξ: 2510.221963 | E-mail: info@dok.gr.

 

Τα ατομικά και ομαδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επαναληπτικών και κατατακτήριων εξετάσεων. Προσοχή: όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτές, πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως στη Γραμματεία το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Πληροφορούμε τους ενδιαφερομένους κάθε ηλικίας ότι εκτός από τις Σχολές Ενόργανης Μουσικής (Ακουστικά & Ηλεκτρικά Όργανα), Μονωδίας-Φωνητικής (Όπερα & Έντεχνο Ελληνικό ή Ξένο Ρεπερτόριο) και Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής), στο Ωδείο λειτουργούν επίσης οι Σχολές Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής (Μπουζούκι, Τζουράς, Ταμπουράς, Ούτι, Λαούτο κ.τ.λ.), καθώς και τμήματα Προετοιμασίας για το Πανεπιστήμιο (δηλαδή για τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι.). Τέλος, για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (δηλαδή 4-7 ετών) υπάρχουν τα πολύ δημοφιλή Τμήματα Μουσικής Προπαιδείας.

 

Όλα τα προγράμματα σπουδών – είτε επαγγελματικής είτε ερασιτεχνικής κατεύθυνσης – προσφέρονται σε πολύ οικονομικές τιμές. Επιπλέον εκπτώσεις ισχύουν για μαθητές που παρακολουθούν 2 ειδικά μαθήματα και για οικογένειες με 2 παιδιά που φοιτούν στο ωδείο. Τέλος, παρέχονται γενναίες εκπτώσεις έως και 50% στα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που επιθυμούν να γευτούν τη χαρά της μουσικής.

 

Μετά το επιτυχές εγχείρημα επέκτασης του Ωδείου εκτός Καβάλας, φέτος λειτουργεί για πέμπτη συνεχή χρονιά το Παράρτημα του Δ.Ω.Κ. στις Κρηνίδες, στους ανακαινισμένους χώρους του πρώην Δημαρχείου. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων σε κάποιο όργανο (κλασικό, ηλεκτρικό ή λαϊκό-παραδοσιακό), ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα Μουσικής Προπαιδείας καθώς και όλα τα απαραίτητα θεωρητικά μαθήματα. (Η προσφορά των διδακτικών αντικειμένων σε ορισμένα όργανα θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση.)

 

Οι ενδιαφερόμενοι από τις Κρηνίδες και την ευρύτερη περιοχή μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες καθημερινά στο Κ.Ε.Π. Κρηνίδων (ισόγειο του πρώην Δημαρχείου, λειτουργεί και απογευματινές ώρες). Εκεί θα καταθέσουν μία Αίτηση Εγγραφής, την οποία θα επεξεργαστούμε και θα επικοινωνήσουμε μαζί τους για μία προσωπική συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου.

 

Με δεδομένο ότι η περσινή χρονιά επιφύλαξε πολλές και υψηλές διακρίσεις για αρκετούς μαθητές του Ωδείου μας σε πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς – χωρίς βεβαίως να παραλείπουμε τις πρόσφατες επιτυχίες των εισαχθέντων μαθητών μας στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων – δεσμευόμαστε και φέτος ότι θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο ώστε να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο σπουδών και να διατηρηθεί το άριστο προφίλ του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας – ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που έχει πλέον κερδίσει επάξια θέση ανάμεσα στα κορυφαία ωδεία της χώρας.

 

Καλούμε εσάς, τους Φίλους του Δ.Ω.Κ., να επισκέπτεστε για πληροφορίες την ιστοσελίδα μας (www.dok.gr) απ’ όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για τις ποικίλες εκδηλώσεις μας στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Επίσης, με ένα απλό μήνυμα-αίτημα έχετε τη δυνατότητα να ενταχθείτε στη λίστα E-mail που διατηρούμε, ώστε να λαμβάνετε εγκαίρως αποκλειστική ενημέρωση για τη μουσική ζωή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας (η ανωνυμία σας είναι διασφαλισμένη, διότι η διεύθυνσή σας θα παραμένει αθέατη για τους υπόλοιπους παραλήπτες των ενημερωτικών email).

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ

ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

   Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                          Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

            Χαράλαμπος Κουφατζής                               Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος