Καταγγελία για «στήσιμο παραγραφείων ευρέσεως εργασίας» από τους υπεύθυνους της εγκατάστασης του αγωγού ΤΑΡ, οι οποίοι καλούν κατοίκους των περιοχών, απ’ όπου θα περάσει ο αγωγός, να καταθέσουν βιογραφικά, προκειμένου να τους προσλάβουν κατά τις εργασίες εγκατάστασης, κατέθεσαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κάτοικοι της περιοχής του πρώην Δήμου Φιλίππων. 
 
Αυτό γνωστοποίησε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας» και στον Κώστα Φιλίδη, ο συντονιστής της οργάνωσης Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μουρτασάγας, ο οποίος κάλεσε τα Εργατικά Κέντρα να ερευνήσουν την καταγγελία και αναρωτήθηκε γιατί οι υπεύθυνοι του ΤΑΡ δεν απευθύνονται στον ΟΑΕΔ, όπου θα βρουν καταλόγους με εκατοντάδες άνεργους, κατάλληλους για τις εργασίες τους. Κατήγγειλε, δε, αυτές τις ενέργειες ως μεθόδους παρωχημένες, μιας άλλης, καταδικασμένης εποχής.
«Είχαμε πολλές, κι όχι μία, καταγγελίες ανθρώπων, που, μάλιστα, τους έλεγαν ότι ο μισθός τους θα είναι 550 ευρώ», είπε ο κ. Μουρτασάγας, «γεγονός που μας κάνει να γνωστοποιήσουμε το θέμα». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΥΡΙΖΑ, η εταιρεία, καθ’ όλο το μήκος της χάραξης του αγωγού «έχει ανοίξει παραγραφεία ευρέσεως εργασίας», όπως δήλωσε το στέλεχος του κόμματος, και τόνισε ότι «εάν ήθελε η εταιρεία να δείξει κοινωνικό πρόσωπο, θα έπρεπε να απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ». Κατήγγειλε, δε, ότι «κάποιοι έχασαν τη μαρμίτα και ψάχνουν να βρουν τρόπους για να συνεχίσουν αυτό που έκαναν» κι ότι «οι υπεύθυνοι του ΤΑΡ λειτουργούν σαν Γκόρτσοι», και κάλεσε τα Εργατικά Κέντρα, ως θεσμικούς φορείς, να παρέμβουν.
 
Δημοσιεύτηκε sto Kokkino.gr