

Μεγάλη ταλαιπωρία για μόνιμους κατοίκους και παραθεριστές επιφυλάσσει καθημερινά το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στον οικισμό Παλιό αφού οι συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης προκαλούν όλο και περισσότερα προβλήματα.
Με τις δεδομένες συνθήκες καύσωνα είναι αδύνατο να μείνει κάποιος σε κλειστό χώρο χωρίς ρεύμα.
Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν κατά μήκος των 3 περίπου χιλιομέτρων της παραλίας του Παλιού.
Κατά τη διάρκεια των διακοπών ηλεκτροδότησης αναγκαστικά διακόπτεται η λειτουργία της κουζίνας, με αποτέλεσμα πολλοί πελάτες να αποχωρούν.
Απώλειες δεν έχουν μόνο όσοι σερβίρουν φαγητό. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αδυνατούν να σερβίρουν ακόμη και καφέ κατά τη διάρκεια των διακοπών ηλεκτροδότησης.
«Εχουμε μόνο 2-3 μήνες για να δουλέψουμε το καλοκαίρι και με τον τρόπο του ο ΔΕΔΔΗΕ μάς κάνει και χάνουμε χρήματα κάθε μέρα που περνάει. Ολο αυτό είναι τριτοκοσμικό» λέει στο KavalaNews εκπρόσωπος επιχείρησης εστίασης, περιγράφοντας τις σχεδόν καθημερινές απώλειες που καταγράφει στο ταμείο του.
Σημειώνεται ότι το Παλιό παρουσιάζει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη την τελευταία 20ετία ενώ θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς εντός του νομού Καβάλας.
Αυτό τουλάχιστον καταμαρτυρούν οι τιμές διανυκτέρευσης στα καταλύματά του, τα οποία σχεδόν όλα ανήκουν στην κατηγορία της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Την ίδια ώρα όμως, το κατά τα άλλα κοσμοπολίτικο και πολύβουο Παλιό, δείχνει να είναι αρκετές δεκαετίες πίσω σε υποδομές.
Οι κάτοικοι, πέρα από τις πολύ συχνές διακοπές ρεύματος, διαμαρτύρονται και για τις επίσης συχνές διακοπές στην υδροδότηση.
Σημειώνεται ότι η τελευταία διακοπή ηλεκτροδότησης που κράτησε περίπου μια ώρα, επηρέασε εκτός από το Παλιό και τμήματα της Καβάλας, στο κέντρο της πόλης και στο Περιγιάλι.
Φαίνεται πως υπάρχει ένα «μοτίβο» σε αυτές τις διακοπές που εντοπίζονται σε συγκεκριμένη γραμμή και σχεδόν ίδιες ώρες κάθε φορά.