Με ανακοίνωσή του, την Παρασκευή 15 Ιουλίου, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), έκανε γνωστό ότι προχωρά στην έναρξη διαγωνιστικών διαδικασιών για 14 ακίνητα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 

Πρώτο στη λίστα είναι το παραθαλάσσιο οικόπεδο της Αλάνας στη Νέα Ηρακλείτσα για το οποίο ακολουθείται η διαδικασία της 50ετούς μίσθωσης (σε αντίθεση με τη διαδικασία πώλησης που ακολουθείται στα περισσότερα ακίνητα).

 

Η καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές είναι η 26η Οκτωβρίου 2016.

 

Στον σχετικό ιστότοπο, η περιοχή της Αλάνας αναφέρεται ως «δύο όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα» αθροιστικού εμβαδόντος 149.685 τ.μ. (44.545 τ.μ. το ένα και 105.140 τ.μ. το άλλο).

 

Το ακίνητο δεν έχει κάποιες επισημάνσεις για νομικά προβλήματα πχ διενέξεις στη χρήση γης ή διεκδικήσεις.

 

Στην περιγραφή του ακινήτου το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει:

 

«Παραθαλάσσια έκταση με μέτωπο μήκους περίπου 600 μ.  Απέχει 14 χλμ. από την πόλη της Καβάλας και 45 χλμ. από τον διεθνή αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ βρίσκεται πλησίον της Εγνατίας Οδού. Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραλιακός οικισμός που συνδυάζει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών της ευρύτερης περιοχής. Σε όμορη έκταση υφίσταται και λειτουργεί δημοτικό camping».

 

Η εγγύηση για την συμμετοχή στον διαγωνισμό ανέρχεται στο ποσό των 50.000. Το οικόπεδο θα μισθωθεί σε όποιον καταθέσει τη μεγαλύτερη προσφορά. Η πληρωμή του ενοικίου μπορεί να καθοριστεί είτε εφάπαξ, είτε σε ετήσια βάση.

 

Η μίσθωση προβλέπει αναπροσαρμογή μισθώματος σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή προηγούμενης Μισθωτικής Περιόδου πλέον ενός τοις εκατό (1%).

 

Απαιτείται επίσης εγγύηση Καλής Εκτέλεσης ίσης με τα μισθώματα δύο μισθωτικών περιόδων αναπροσαρμοζόμενα ετησίως.

 

Τα υπόλοιπα 13 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που «βγαίνουν στο σφυρί» ταυτόχρονα με την Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας είναι δύο οικόπεδα στο Χαλάνδρι Αττικής, 2 παραθαλάσσια οικόπεδα στην Ιεράπετρα Λασιθίου, οικόπεδο στην Καλλιθέα Αττικής, 4 ξεχωριστά οικόπεδα στον Παράδεισο Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής, έκταση στη Ρόδο, διατηρητέο στην Αθήνα, ξενοδοχείο στην Αθήνα, ακίνητο στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, κτιριακό συγκρότημα στην Καλαμάτα και πρώην Σανατόριο στη Ρόδο.