«Για ακόμα μία φορά υπήρξαμε μάρτυρες μίας προσωπικής “κοκορομαχίας” μεταξύ των ανθρώπων που διοικούν σήμερα τον Δήμο μας και των απερχόμενων», επισημαίνει η δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών Νέστου» σχετικά με τα όσα έγιναν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ του πρώην και του νυν δημάρχου Νέστου.

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

Μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλούν το επίπεδο όσων έγιναν και ειπώθηκαν στο χθεσινό (21/6/2016) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου.

Για ακόμα μία φορά υπήρξαμε μάρτυρες μίας προσωπικής “κοκορομαχίας” μεταξύ των ανθρώπων που διοικούν σήμερα τον Δήμο μας και των απερχόμενων. Και κατά τη συνήθη πρακτική τους οι πρωταγωνιστές αυτής της θλιβερής “παράστασης” εξαπέλυσαν εκατέρωθεν κουβέντες που δεν ταιριάζουν σε καμία περίπτωση με το επίπεδο του δημοκρατικού διαλόγου, που έχουμε χρέος όλοι εμείς που εκλεγήκαμε δημοκρατικά, να υπερασπιζόμαστε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φαίνεται ίσως ότι κάποιοι δεν ξέρουν να κάνουν διάλογο ή απλώς δε θέλουν να γίνεται. (Πολύ πιθανόν να ισχύουν και τα δύο)

Σε κάθε περίπτωση πάντως η παράταξη που σήμερα διοικεί κι οι εκπρόσωποι της μείζονος αντιπολίτευσης πέτυχαν για ακόμα μία φορά αντί να συζητάμε καίρια προβλήματα, που απασχολούν τον τόπο μας, να κουβεντιάζουμε τα “προσωπικά” τους. Αρκεί και μόνο να ακούσει κανείς τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς σε προσωπικό -κι όχι πολιτικό- επίπεδο που με ξεδιάντροπο ύφος εκσφενδονιστήκαν εχθές κι εμείς από αυτό το δελτίο τύπου αρνούμαστε για λόγους αξιοπρέπειας να επαναλάβουμε.

 

Σε όσους θεωρούν ότι αυτό το είδος πολιτικής είναι μάχιμος τρόπος διεκδίκησης, έχουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Η Δύναμη Πολιτών Νέστου  είναι υπέρ της δυναμικής παρέμβασης, της τεκμηριωμένης με επιχειρήματα αντιπαράθεσης, της πολιτικής σύγκρουσης με στοιχεία. Άλλο όμως πολιτική διαφωνία κι άλλο “ξεκατίνιασμα”. Άλλο διαφορετική προσέγγιση σε πολιτικά ζητήματα κι άλλο “καφενόβια ψιλή κουβέντα”.

Ο λαός του Δήμου μας δε μάς εξέλεξε για να λύσουμε τις προσωπικές μας διαφορές. Αν κάποιοι αδυνατούν να ξεχωρίσουν το προσωπικό από το πολιτικό, τότε δεν έχουν καταλάβει για ποιο λόγο υπάρχουν μέσα στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέστου.

Όσοι θα σπεύσουν να πουν ότι το πολιτικό δίκιο τούς πνίγει και για αυτό εξοργίζονται, έχουμε να πούμε ότι με αυτόν τον τρόπο τελικά δύο χρόνια τώρα δεν είδαμε και δεν ακούσαμε ποιο είναι το δίκιο τους.

Η τακτική της “λάσπης στον ανεμιστήρα” και της “μπάλας στην κερκίδα” είναι αυτή που κυριαρχεί όλο αυτό το διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Αυτό μας εξανάγκασε στην τελευταία συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας να αποχωρήσουμε.

Ωστόσο δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το “παιχνίδι εντυπώσεων”, που και οι δύο (Τσομπανόπουλος-Μιχαηλίδης) επιμένουν να παίζουν.

 Θεωρούμε ύποπτη αυτή τη στάση τους. Μαλώνουν για να συγκαλύπτουν? Φωνάζουν για να λένε ότι κάτι κάνουν? Σκεπάζουν με φασαρία τις διοικητικές αδυναμίες τους οι μεν και την αντιπολιτευτική τους ανικανότητα οι δε?

Μην ξεχνάμε ότι χθες επρόκειτο να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ( για το έτος 2014). Τυχαίο?

           

Για τη Δύναμη Πολιτών Νέστου η εκπροσώπηση των συμπολιτών μας είναι υπόθεση σοβαρή και πρέπει να κινείται με σεβασμό στην προσωπικότητα καθενός, στη δημοκρατία και κυρίως στους ανθρώπους που μας εξέλεξαν για αυτή τη θέση. Οποιαδήποτε άλλη στάση πλέον δε δείχνει μόνο αδυναμία, αλλά κρύβει κι άλλα κίνητρα.

 

Για τη Δύναμη Πολιτών Νέστου

Περικλής Αμπεριάδης